Τρίτη, Ιουλίου 23, 2024

Πειραιάς: ντοκουμέντο με το μαχαίρωμα 19χρονης από ανήλικη - Η (μη) αντίδραση του χούλιγκαν που συνελήφθη Το υλικό προέρχεται από το αιματηρό συμβάν έξω από το νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά.







 


 

Βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνει τη στιγμή κατά την οποία ανήλικη μαχαίρωσε τη 19χρονη έξω από γνωστό κλαμπ στον Πειραιά.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε, μπροστά στο περιστατικό βρίσκονται και άλλα άτομα, ανάμεσά τους και ο 20χρονος φίλος της 16χρονης, ο οποίος δεν κάνει τίποτα για να την αποτρέψει. Αντίθετα, φαίνεται να σκύβει για να μαζέψει το μαχαίρι.


Στο ντοκουμέντο φαίνονται οι κινήσεις της ανήλικης, η οποία φαίνεται να της καταφέρνει δύο μαχαιριές στη 19χρονη, ενώ στη συνέχεια την εγκαταλείπουν αιμόφυρτη στο έδαφος.

Η κοπέλα αποκόμισε σοβαρά τραύματα και διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται. Οι θεράποντες γιατροί στο «Τζάνειο» διαπίστωσαν δύο σοβαρά τραύματα στον κορμό της, τα οποία έχρηζαν άμεσης χειρουργικής επέμβασης καθόσον είχαν πληγεί ζωτικά όργανα.


Για την ώρα δεν έχει βρεθεί το μαχαίρι της επίθεσης, το οποίο πήρε ο 20χρονος όταν διέφυγε με τη 16χρονη.





Πειραιάς: Η στιγμή που η ανήλικη μαχαιρώνει την 19χρονη pic.twitter.com/425xRjZkBc— iEidiseis.gr (@iEidiseisGR) July 17, 2024


Ποιος είναι ο χούλιγκαν που συνελήφθη μετά το μαχαίρωμα της 19χρονης

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος που συνελήφθη από την Ασφάλεια Πειραιά για το περιστατικό, ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω της εμπλοκής του στα επεισόδια στου Ρέντη, όπου δολοφονήθηκε ο άντρας των ΜΑΤ Γιώργος Λυγγερίδης.


Η δράστιδα του μαχαιρώματος είναι μία 16χρονη, η οποία μαχαίρωσε δύο φορές την 19χρονη. Η επίθεση καταγράφηκε από κάμερα φορητής συσκευής που βοήθησε την εξέλιξη της έρευνας.

Κατά την αυτοψία της ΕΛ.ΑΣ. τρεις μάρτυρες αναγνώρισαν την ανήλικη ως τη δράστιδα της αιματηρής επίθεσης. Στο σπίτι του 20χρονου έγινε έρευνα και βρέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε κατά την παρουσία του στον τόπο της επίθεσης.

Νωρίτερα είχε γίνει η σύλληψή του με έναν παράξενο τρόπο, που δείχνει ότι ενδεχομένως να υπήρξε και άλλο περιστατικό βίας το ίδιο βράδυ. Περίπου μιάμιση ώρα μετά το μαχαίρωμα στο κλαμπ του Πειραιά οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έλαβαν εντολή από το κέντρο της υπηρεσίας τους, προκειμένου να μεταβούν στο Τζάνειο Νοσοκομείο για αναφερόμενο περιστατικό ξυλοδαρμού. Εκεί εντοπίστηκε ο 20χρονος, ο οποίος συνελήφθη για την εμπλοκή του στο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κλαμπ.
Ο ρόλος του 20χρονου στα επεισόδια στου Ρέντη

Κατά την πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, οι Αρχές είχαν ασχοληθεί επισταμένως με την περίπτωση του 20χρονου και τον ρόλο του στα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα στου Ρέντη, όπου δολοφονήθηκε ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 20χρονος είχε ρόλο στη μεταφορά των «πολεμοφοδίων» αλλά και στα επεισόδια. Συγκεκριμένα φερόταν να έχει νοικιάσει το ένα από τα τέσσερα αυτοκίνητα με τα οποία έγινε η μεταφορά των «πολεμοφοδίων» στο γήπεδο του Ρέντη.

Επίσης, «ο 20χρονος εξήλθε από το γήπεδο στου Ρέντη μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών και από κοινού διενήργησαν επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ, με τον ίδιο να κρατάει πέτρες κατευθυνόμενος προς τις αστυνομικές δυνάμεις και να συμμετέχει στις επιθέσεις. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, στο δείγμα που λήφθηκε από τον 22χρονο, με σκοπό την ανίχνευση υπολειμμάτων ενεργοποιημένης πυροτεχνικής σύνθεσης, ανευρέθηκαν σωματίδια με τη σύσταση των ανευρεθέντων σωματιδίων σε φορέα φωτοβολίδας τύπου αλεξιπτώτου. Επίσης, εντοπίστηκαν, επιπλέον, σωματίδια καταλοίπων στο δείγμα από τα χέρια του. Πέραν των ανωτέρω συμμετείχε στην οργάνωση και σχεδιασμό των προπαρασκευαστικών ενεργειών και στη μεταφορά των πολεμοφόδιων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου