Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2024

Δόθηκε παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2024: Άλλαξε και η πληρωμή Ολιγοήμερη παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2024 για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Τι αλλάζει με την πληρωμή του φόρου.






 

 

Μετά από αρκετές πιέσεις και παρά την αρχική άρνηση του υπ. Οικονομικών και της ΑΑΔΕ για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2024, τελικά δόθηκε το σήμα και αργά το βράδυ της Πέμπτης, έγιναν οι ανακοινώσεις.

Η παράταση που δόθηκε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είναι μικρή και είναι διαφορετική για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα. Ταυτόχρονα, δόθηκε παράταση και στην ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου, που ήταν η 31η Ιουλίου.
Φορολογικές δηλώσεις 2024: Οι νέες ημερομηνίες για την υποβολή

Η 26η Ιουλίου δεν είναι η τελικά η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων, με το ΥΠΟΙΚ και την ΑΑΔΕ να ανακοινώνουν τις νέες ημερομηνίες.


Οι καταληκτικές ημερομηνίες των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μετατίθενται ως εξής:2 Αυγούστου για τις δηλώσεις φυσικών προσώπων
9 Αυγούστου για τις δηλώσεις νομικών προσώπων.
Αλλάζει η καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή της πρώτης δόσης

Η πρώτη δόση που ήταν να πληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου, αλλάζει και η καταληκτική της ημερομηνία μετατίθεται για τις 2/8 για τα φυσικά πρόσωπα και για τις 9/8 για τα νομικά πρόσωπα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όσοι θέλετε να πάρετε την έκπτωση 3%, θα πρέπει να καταβάλλετε εφάπαξ το ποσό έως τις 31 Ιουλίου.








Από την έναρξη της διαδικασίας υποβολής στις 25 Απριλίου 2024 έως μέχρι και αυτήν την ώρα, έχουν υποβληθεί 6.068.600 δηλώσεις φυσικών προσώπων. Αντίστοιχα, από την 1η Μαΐου όπου ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων νομικών προσώπων μέχρι και αυτήν την ώρα έχουν υποβληθεί 252.542 φορολογικές δηλώσεις.

Το πλήθος αυτό των δηλώσεων αντιστοιχεί στο 93,3% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων και στο 81,8% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου