Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Απειλή για βόμβα στο «Club France» στο Παρίσι Άλλος ένας συναγερμός στη Γαλλία λίγο πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.






AP Photo/Andrew Medichini

 


Νέος συναγερμός σήμανε στο Παρίσι, λίγες ώρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, μετά από απειλή για τοποθέτηση βόμβας στην είσοδο του «Club France».

Όπως μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ, η προειδοποίηση έκανε λόγο για βόμβα έξω από την είσοδο του «Club France» στην περιοχή Πορτ ντε να Βιλέτ. Οι Αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και τα γύρω καταστήματα είναι κλειστά.

 

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που προκαλεί αναστάτωση στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, μετά το σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο της SNCF.
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εκκενώθηκε αεροδρόμιο στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής (26/7), αεροδρόμιο στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας, δημιουργώντας νέες ανησυχίες σχετικά με την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

«Για λόγους ασφαλείας, ο τερματικός σταθμός έπρεπε να εκκενωθεί και είναι προς το παρόν κλειστός», ανέφερε ο αερολιμένας EuroAirport Basel-Mulhouse στον ιστότοπό του, ενώ αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή των πτήσων.
Γαλλία: Χάος στα τρένα λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης

Χάος έχει προκληθεί από τις εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας και διατάραξαν το σύστημα μεταφορών.


 


Το περιστατικό, που παρουσιάστηκε επίσημα από την εθνική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF ως «κακόβουλες ενέργειες», σημειώθηκε λίγη ώρα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Πηγή, που έχει γνώση των ερευνών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι επιθέσεις ήταν συντονισμένες πράξεις «δολιοφθοράς». Σύμφωνα με τους αρμόδιους, «πρόκειται για μια μαζική επίθεση σε μεγάλη κλίμακα για να παραλύσει το δίκτυο TGV». Επίσης, γνωστοποίησαν πως πολλά δρομολόγια έχουν ακυρωθεί.



«Οι εμπρηστικές επιθέσεις ξεκίνησαν για να βλάψουν τις εγκαταστάσεις μας», ανέφερε η SNCF, προσθέτοντας ότι η κυκλοφορία στις πληγείσες γραμμές «διακόπηκε σε μεγάλο βαθμό». Οι εργασίες αποκατάστασης αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του Σαββατοκύριακο, κάτι που σημαίνει πως τα προβλήματα και η ταλαιπωρία των επιβατών θα συνεχιστούν τουλάχιστον για τα επόμενα δύο 24ωρα.

«Η κανονική κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί τη Δευτέρα 29 Ιουλίου», ανέφερε μια από τις πινακίδες στην αίθουσα αναχωρήσεων του σιδηροδρομικού σταθμού Montparnasse στο Παρίσι. Πλήθος επιβατών περίμενε για ώρες να επιβιβαστεί και τελικά πολλοί αποχώρησαν, καθώς ενημερώθηκαν πως δεν πρόκειται να ταξιδέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου