Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2024

Μακρόν: Ευπρόσδεκτος να παρευρεθεί στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 ο Νετανιάχου Αισιόδοξος ότι η χώρα θα διοργανώσει «μοναδικούς» Ολυμπιακούς Αγώνες εμφανίστηκε ο Γάλλος πρόεδρος.




Ludovic Marin, Pool via AP Photos

 

 


«Όλοι θα δούμε από το βράδυ της Παρασκευής, γιατί όλο αυτό άξιζε τον κόπο», διαβεβαίωσε ο Εμανουέλ Μακρόν την Τρίτη (23/7), κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο France 2, τρεις ημέρες πριν από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, για τους οποίους εκτίμησε ότι θα είναι «μοναδικοί».

«Υπάρχει μια πρόκληση ασφαλείας και είναι μία αλήθεια για όλες τις πρωτεύουσες που φιλοξενούν και διοργανώνουν τους Αγώνες. Είναι αλήθεια λοιπόν και γι' αυτήν την Τελετή Έναρξης», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να ενωθούμε. Η Γαλλία υποδέχεται τον κόσμο».


Στο μεταξύ, ο Μακρόν δήλωσε ότι μπορεί ο ίδιος να διαφωνεί βαθύτατα με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά επισήμανε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι ευπρόσδεκτος να παρευρεθεί στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, εφόσον επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι «Ισραηλινοί αθλητές» είναι «καλοδεχούμενοι» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ ήταν ξεκάθαρος: «Δεν παίζουμε πολιτική με τους Αγώνες».
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το Ιράν ζήτησε τον αποκλεισμό του Ισραήλ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα κατά τη διάρκεια της Τρίτης (23/7), το Ιράν ζήτησε την Τρίτη (23/7) να απαγορευτεί σε Ισραηλινούς αθλητές να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω του πολέμου στη Γάζα.








Οι αθλητές του Ισραήλ «δεν αξίζουν να είναι παρόντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, λόγω του πολέμου εναντίον του αθώου λαού της Γάζας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν στην ανακοίνωσή του στα social media.

«Η ανακοίνωση της υποδοχής και της προστασίας της αντιπροσωπείας του σιωνιστικού τρομοκρατικού καθεστώτος του απαρτχάιντ σημαίνει μόνο νομιμοποίηση των δολοφόνων παιδιών», προστίθεται στο ιρανικό κείμενο, το οποίο χρησιμοποιεί το hashtag #BanIsraelFromOlympics («Απαγορεύστε το Ισραήλ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες»).






Announcing the reception & protection of the Apartheid & terrorist Zionist regime's convoy only means giving legitimacy to the child killers. They do not deserve to be present at the Paris Olympics because of the war against the innocent people of #Gaza.#BanIsraelFromOlympics pic.twitter.com/50aNULlhyC— Foreign Ministry, Islamic Republic of Iran 🇮🇷 (@IRIMFA_EN) July 23, 2024



Ο Γάλλος ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανάν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η ισραηλινή αποστολή ήταν «καλοδεχούμενη στη Γαλλία» και ότι η προστασία των αθλητών θα διασφαλιστεί από μια επίλεκτη μονάδα της εθνικής χωροφυλακής και θα είναι επί 24ωρης βάσης.

Σε παρόμοια δήλωση τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ιράν κάλεσε τη FIFA να αποκλείσει την ισραηλινή ομόλογή της λόγω του σφυροκοπήματος που συνεχίζει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Η Γαλλία θα παράσχει 24ωρη προστασία στην ομάδα του Ισραήλ»

Το Παρίσι θα θυμίζει «αστακό» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Στο πλαίσιο αυτό, οι Ισραηλινοί αθλητές θα έχουν 24ωρη προστασία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανάν.


Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του βουλευτή, Τομάς Πορτέ, ο οποίος είπε ότι η αντιπροσωπεία του Ισραήλ δεν ήταν ευπρόσδεκτη και κάλεσε σε διαμαρτυρίες κατά της συμμετοχής τους.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι οι Ισραηλινοί αθλητές θα προστατεύονται όλο το εικοσιτετράωρο κατά τη διάρκεια των Αγώνων, 52 χρόνια μετά τη σφαγή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου κατά την οποία 11 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από Παλαιστίνιους μαχητές.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Στεφάν Ζεζουρνέ, τόνισε σε συνάντηση των ομολόγων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου ότι: «Θέλω να πω ότι εκ μέρους της Γαλλίας, στην ισραηλινή αντιπροσωπεία, σας καλωσορίζουμε στη Γαλλία για αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Επίσης, τόνισε ότι θα επικοινωνήσει με τον Ισραηλινό ομόλογό του και επίσης «του πει ότι διασφαλίζουμε την ασφάλεια της ισραηλινής αντιπροσωπείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου