Τρίτη, Ιουλίου 09, 2024

Ανοιχτά μαγαζιά την επόμενη Κυριακή - Άρχισαν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις Μέχρι τα τέλη Αυγούστου οι θερινές εκπτώσεις 2024. Το ωράριο καταστημάτων και ποια Κυριακή ανοίγουν τα μαγαζιά.






Μία και μοναδική Κυριακή ολόκληρο το καλοκαίρι θα ανοίξουν τα μαγαζιά για τις θερινές εκπτώσεις 2024 που ξεκίνησαν σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2024.

Χαρακτηριστικά, υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την Κυριακή 14 Ιουλίου, κατα την διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, με το ωράριο να καθορίζεται από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Σημειώνεται πως το ωράριο διαφέρει, αφού πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα και μεγάλες αλυσίδες συνήθως μένουν ανοιχτά μέχρι πιο αργά από το 11:00-18:00 που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος.
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή 14/7

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των σούπερ μάρκετ δεν ακολουθεί το λιανεμπόριο όλες τις προτεινόμενες Κυριακές.


Ειδικά σε περιόδους που δεν είναι εορταστικές, μένουν κλειστά, ωστόσο υπάρχουν μερικά υποκαταστήματα σε ορισμένες περιοχές που ανοίγουν, αλλά και η Lidl που έχει ανακοινώσει ότι ανοίγει πάντα, καθώς και τα καταστήματα Shop&Go του Βασιλόπουλου.

Αυτή την Κυριακή, δεν έχουν ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν Σκλαβενίτης, ΑΒ, Market In, Μy Market, Μασούτης.







Πώς αμείβονται όσοι εργαστούν την Κυριακή

Σχετικά με την αμοιβή του προσωπικού την Κυριακή, η νομοθεσία προβλέπει ότι εάν η εργασία του προσωπικού περιοριστεί μέχρι 5 ώρες οι εργοδότες δεν έχουν υποχρέωση να χορηγήσουν άλλη ημέρα ανάπαυσης, οφείλουν όμως να καταβάλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου