Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2024

Λούβρο: Υπό δρακόντεια μέτρα το δείπνο Μακρόν στους 500 καλεσμένους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (Εικόνες) Πρόκειται για το παραδοσιακό «Δείπνο του Προέδρου» που σηματοδοτεί ανεπίσημα την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.



Ludovic Marin, Pool via AP

 
 


Δείπνο προς τιμήν επίσημων προσκεκλημένων και ηγετών απ’ όλο τον κόσμο παρέθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, κάτω από την πυραμίδα του Λούβρου, ένα 24ωρο πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, κηρύσσοντας με αυτό τον τρόπο ανεπίσημα την έναρξή τους.

Στο δείπνο παρακάθησαν 500 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων είναι αρχηγοί κρατών, επικεφαλής διεθνών οργανισμών και αθλητικών φορέων και ομίλων που χρηματοδοτούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του, Μαρέβα Γραμπόφκσι-Μητσοτάκη, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Μεταξύ των παρευρισκομένων είναι ο Bασιλιάς του Βελγίου, Φίλιππος, με τη Bασίλισσα Ματθίλδη, οι οποίοι έφτασαν με τα παιδιά τους με το Eurostar, το βασιλικό ζεύγος από την Ισπανία, Φίλιππος ΣΤ' και Λετίθια, η Πριγκίπισσα της Βρετανίας Άννα, ο Βασιλιάς της Δανίας, Φρέντερικ και η Βασίλισσα Μαίρη, και η Τζιλ Μπάιντεν, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.








Πρόκειται για το παραδοσιακό και υψηλού κύρους «Δείπνο του Προέδρου» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), που συνδιοργανώνεται με τη γαλλική προεδρία ως μια συνήθεια που ξεκίνησε από τον Τόμας Μπαχ την παραμονή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας το 2014.

Το μενού επιμελήθηκε ο διεθνούς φήμης σεφ με πολλά αστέρια Μισελέν, γάλλος Αλέν Ντικάς. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες για το μενού που θα σερβιριστεί.


Σημειώνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το Μουσείο του Λούβρου είναι δρακόντεια προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των προσωπικοτήτων που παρακάθονται στο δείπνο.

Δείτε φωτογραφίες από το Παρίσι:
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου