Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2024

Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα νικήσει «πιο εύκολα» την Καμάλα Χάρις από τον Μπάιντεν Την διεξαγωγή ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε ότι θα κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.







 

 


Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα κάνει ένα ντιμπέιτ με την Καμάλα Χάρις, τη νέα του αντίπαλο των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι πρόθυμος να έχει περισσότερα από ένα ντιμπέιτ με τη Χάρις.


Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επίσης ότι θα είναι «πιο εύκολο» να νικήσει την Κάμαλα Χάρις στις εκλογές, σε σχέση με τον Τζο Μπάιντεν.

«Είναι πολύ πιο ριζοσπαστική από αυτόν», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.
Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις απέκτησε οριακό προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρική κούρσα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, και έφτασε την Τρίτη στο Ουισκόνσιν, μια πολιτεία που αποτελεί πεδίο πολιτικής μάχης, για το πρώτο της προεκλογικό ταξίδι ως υποψήφια των Δημοκρατικών.
ADVERTISEMENT






Η Χάρις προηγείται του Τραμπ με 44% έναντι 42% μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην δημοσκόπηση (σε εθνικό επίπεδο), η οποία διεξήχθη τη Δευτέρα και την Τρίτη, αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα και υποστήριξε τη Χάρις ως διάδοχό του.

Προηγούμενες δημοσκοπήσεις που είχαν διεξαχθεί πριν από την αποχώρηση του Μπάιντεν έβρισκαν τη Χάρις και τον Τραμπ ισόπαλους στο 44% πριν από μία εβδομάδα και τον Τραμπ να προηγείται με μία ποσοστιαία μονάδα στις αρχές του μήνα.


Και στις τρεις περιπτώσεις, η διαφορά ήταν εντός του περιθωρίου σφάλματος των 3 μονάδων της δημοσκόπησης, αλλά τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν κάποια περιορισμένη δυναμική προς την κατεύθυνση των Δημοκρατικών - και επίσης υποδηλώνουν ότι ο Τραμπ μπορεί να μην έχει πάρει την τυπική ώθηση για έναν υποψήφιο μετά το εθνικό συνέδριο του κόμματός του την περασμένη εβδομάδα στο Μιλγουόκι.

Η Χάρις εδραίωσε γρήγορα την υποστήριξη του κόμματός της αφού ο Μπάιντεν, εγκατέλειψε την εκστρατεία επανεκλογής του υπό την πίεση μελών του κόμματός του που ανησυχούσαν για την ικανότητά του να νικήσει τον Τραμπ ή να υπηρετήσει για άλλη μια τετραετία.

Κατέκτησε το χρίσμα το βράδυ της Δευτέρας κερδίζοντας υποσχέσεις από την πλειοψηφία των αντιπροσώπων που στο συνέδριο του κόμματος τον επόμενο μήνα θα καθορίσουν τον υποψήφιο, δήλωσε η προεκλογική εκστρατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου