Τρίτη, Ιουλίου 23, 2024

Μυστήριο και ερωτήματα για την αποστολή της Ζ ΜΑΚ στην Πολωνία Αν έχουν αναχωρήσει όντως για την Πολωνία κομάντος της Ζ ΜΑΚ, τότε σε περίπτωση έντασης στο Αιγαίο η απουσία τους θα είναι καθοριστικής σημασίας.




EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

 


 

Μυστήριο υπάρχει σχετικά με την αποστολή αμφίβιων επίλεκτων Ελλήνων κομάντος της Ζ ΜΑΚ στην Πολωνία για να συμμετάσχουν σε άσκηση του ΝΑΤΟ, όπως αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «Δημοκρατία». Μυστήριο, διότι μπορεί οι πηγές από το ΓΕΕΘΑ να διέψευσαν κάτι τέτοιο, αλλά από την άλλη πρέπει να σημειωθεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει και παραδοχή, καθώς πρόκειται για απόρρητη στρατιωτική αποστολή συμμετοχής ελληνικής δύναμης.

Το ζήτημα είναι αν όντως υπάρχει αποστολή, όπως επιμένει και στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα, γιατί επιλέχθηκε αυτή η επιθετική διμοιρία των επίλεκτων κομάντος που ελέγχει τα μικρά νησιά και τις νησίδες του Αιγαίου και όχι κάποια άλλη.


Κι αυτό διότι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πέντε ΜΑΚ του Αιγαίου είναι υποστελεχωμένες. Κάποιοι μιλούν για ποσοστό επάνδρωσης κάτω του 50%, δηλαδή αν εμφανίζεται προβλεπόμενη δύναμη π.χ. 40 άτομα στην κάθε διμοιρία, οι τοποθετημένοι μπορεί να είναι 30 και η παρούσα δύναμη μπορεί να πέφτει στα 20 άτομα, κάτι που δυσχεραίνει την προβλεπόμενη κάλυψη του Αιγαίου.

«Η Ζ ΜΑΚ αναλαμβάνει πάντα τις πιο επικίνδυνες αποστολές και είναι επιθετική Μοίρα, όχι αμυντική, γι’ αυτό και η απουσία της από το Αιγαίο, σε περίπτωση έντασης, θα είναι πολύ σημαντική  






Α.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου