Τρίτη, Ιουλίου 23, 2024

Κύκλωμα εκβιαστών: Ο «κοριός» έπιασε συνομιλία για αναρχικό που πρότεινε «προστασίες» σε ράπερ Μέλος του κυκλώματος είχε τονίσει ότι λόγω της ιδεολογικής του θέσης δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με «μπράβους», τους οποίους προσομοίαζε με «μπάτσους».





 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 

Συνομιλία στην οποία γίνεται αναφορά σε αναρχικό, ο οποίος εμφανίζεται ως πρόσωπο που κάνει προτάσεις για παράνομες «δουλειές», κατέγραψε ο «κοριός» της Αστυνομίας, στο πλαίσιο της έρευνας για το «ξήλωμα» του κυκλώματος εκβιαστών που πουλούσε «προστασία» σε καταστήματα και παράλληλα προχωρούσε σε εμπρησμούς μαγαζιών και ξυλοδαρμούς.

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάιο καταγράφηκε συνομιλία μεταξύ μέλους του κυκλώματος εκβιαστών και μίας γυναίκας, στην οποία το μέλος του κυκλώματος είπε ότι είχε προγραμματισμένη συνάντηση με πρόσωπο που είναι γνωστό για την παλαιότερη δράση του στον αναρχικό χώρο αλλά και την εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη για κακουργηματικές πράξεις λόγω των οποίων είχε εκτίσει κατά το παρελθόν ποινή φυλάκισης.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, στη συνομιλία αυτή μεταξύ της γυναίκας και ενός εκ των «σκληρών» της οργάνωσης ο τελευταίος φέρεται να λέει ότι είχε συνάντηση με τον αναρχικό, ο οποίος του είχε προτείνει να έπαιρναν «προστασία» τραγουδιστών ραπ.

Η γυναίκα φέρεται να απαντά ότι ο αναρχικός δεν είχε τη «δύναμη» για τέτοιες «δουλειές», με το μέλος του κυκλώματος να διαφωνεί με την άποψη αυτή, λέγοντας ότι έχει φήμη στη «νύχτα», όμως λόγω της ιδεολογικής του θέσης δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με «μπράβους», τους οποίους προσομοίαζε με «μπάτσους».


Σύμφωνα με τη συνομιλία που καταγράφηκε από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ., ο αναρχικός φέρεται να πρότεινε επίσης στο μέλος του κυκλώματος να πουλήσουν ναρκωτικά σε Ρομά. Ωστόσο, άλλο μέλος της οργάνωσης που ήταν παρών στη συνάντηση αντέτεινε ότι στην περίπτωση που έκαναν κάτι τέτοιο οι Ρομά μπορεί να αγόραζαν μία ή δύο φορές από αυτούς αλλά στη συνέχεια θα τους κατέδιδαν στην Αστυνομία, με συνέπεια να φυλακιστούν.

Σημειώνεται ότι στη συνομιλία αυτή γίνεται αναφορά στον αναρχικό από τρίτα πρόσωπα, χωρίς να υπάρχει καταγραφή του ίδιου σε κάποια συνδιάλεξη που καταγράφηκε από τον «κοριό» της Αστυνομίας. Ο αναρχικός δεν ήταν στο κάδρο της έρευνας του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και δεν περιλαμβάνεται στους κατηγορούμενους.


Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα αφορούσε σε κύκλωμα εκβιαστών που λάμβανε χρήματα για «προστασία» από τουλάχιστον 76 καταστήματα. Αυτό αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. που συνέλαβε συνολικά 14 άτομα και σχημάτισε δικογραφία για τρεις έγκλειστους σε φυλακές της χώρας.

Η έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών ξεκίνησε μετά από έκρηξη χειροβομβίδας σε πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας, όπου διαμένουν δύο ηγετικά στελέχη της κερκίδας του Παναθηναϊκού.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τους δύο φυσικούς αυτουργούς της επίθεσης, διαπιστώνοντας ότι ανήκουν σε κύκλωμα της νύχτας. Με τον ίδιο τρόπο είχε γίνει επίθεση (τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη στην πολυκατοικία) σε ψητοπωλείο στο Μαρούσι, όπου οι δράστες εκτόξευσαν και πάλι χειροβομβίδα. Οι αστυνομικοί συσχέτισαν τις δύο υποθέσεις και άρχισαν να ξεδιπλώνουν την έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου