Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2024

Η αναφορά του Τραμπ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ξέρετε τον Έλληνα, καλός παίκτης» - Βίντεο Δεν είπε το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αρκέστηκε στο «ο Έλληνας». Η ομιλία του Τραμπ στη Βόρεια Καρολίνα.






 


Νέα ομιλία έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας, στη Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα. Αρχικά αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που συγκεντρώνονται στις ομιλίες του και με αυτή την αφορμή σχολίασε και το γήπεδο των Μιλγουόκι Μπακς, όπου βρέθηκε πριν από λίγες μέρες. Κάπου εκεί έκανε και μία αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, χωρίς όμως να πει το όνομά του.

Είπε χαρακτηριστικά:


«Το Μιλγουόκι έκανε εξαιρετική δουλειά. Το γήπεδο είναι καινούριο, το έφτιαξαν για την ομάδα μπάσκετ που είναι πολύ καλή. Ξέρετε τον "Έλληνα", ακριβώς τον "Έλληνα". Είναι καλός παίκτης».

 







Από εκεί και πέρα, πάντως, ο Τραμπ, επανήλθε στους βαρύτατους χαρακτηρισμούς αυτή τη φορά κατά της αντιπροέδρου των ΗΠΑ και πιθανότερης αντιπάλου του για την προεδρία, Κάμαλα Χάρις, χαρακτηρίζοντάς την ως «τρελή της ριζοσπαστικής αριστεράς».







«Θα καταστρέψει τη χώρα μας», ανέφερε ο μεγιστάνας στην πρώτη του προεκλογική ομιλία μετά την παραίτηση του Τζο Μπάιντεν. Στην ομιλία του, ο Τραμπ δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση να φανεί συγκρατημένος έναντι της αντιπάλου του, στην οποία φόρεσε νέο παρατσούκλι:


«Κάμαλα η ψεύτρα»

Ο Ρεπουμπλικάνος αναφέρθηκε εξάλλου επί μακρόν στην απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα, κατηγορώντας τους «ηγέτες του Δημοκρατικού κόμματος» πως ανάγκασαν τον απερχόμενο πρόεδρο να εγκαταλείψει κατά τρόπο «πολύ αντιδημοκρατικό».

«Τώρα, έχουμε νέο θύμα να νικήσουμε», πέταξε, προτού καταφερθεί εναντίον της αντιπροέδρου, ειδικά για τα πεπραγμένα της στα πεδία της εξωτερικής πολιτικής και της μετανάστευσης.


«Αν αρχίσουμε να προηγούμαστε με 10 ή 15 μονάδες διαφορά στις δημοσκοπήσεις, πιστεύετε πως θα μας στείλουν τρίτο υποψήφιο;», κάγχασε.

Συνεχίζοντας, ο Τραμπ έφτασε στο σημείο να καταλογίσει στη Χάρις ότι τάσσεται υπέρ της... «εκτέλεσης μωρών» με το πρόγραμμά της για την άμβλωση.

«Θέλει αμβλώσεις ως τον όγδοο και τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης, ως τη γέννα, ακόμα και μετά τη γέννα, εκτελέσεις μωρών», υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στη Βόρεια Καρολίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου