Τρίτη, Ιουλίου 02, 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Σκέφτεται να επισκεφθεί τον πρίγκιπα Χάρι στις ΗΠΑ – Διαφωνεί η βασιλική οικογένεια




Ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για να επισκεφθεί τον πρίγκιπα Χάρι στις ΗΠΑ. Ωστόσο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η βασίλισσα Καμίλα φέρονται να μην βλέπουν με καλό μάτι μία τέτοια κίνηση.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, Τομ Κουίν, ο Βρετανός μονάρχης, θέλει να είναι ένας «φιλικός παππούς» για τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, τον πρίγκιπα Άρτσι και την πριγκίπισσα Λίλιμπετ.



Ωστόσο θα πρέπει να ταξιδέψει στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια για να επισκεφθεί τα εγγόνιά του. Σύμφωνα με το αυστραλιανό περιοδικό New Idea, ο βασιλιάς Κάρολος έχει ένα κενό στο πρόγραμμά του τον Αύγουστο και τότε θα μπορούσε να μεταβείσ τις ΗΠΑ.


Το δημοσίευμα του περιοδικού υποστηρίζει επίσης ότι ο πρίγκιπας, Χάρι «διστάζει» να πάει τα παιδιά του στην Βρετανία. Ο Τομ Κουίν έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν υπάρχει «καμία περίπτωση» η σύζυγος του δούκα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, να πατήσει το πόδι της σε βρετανικό έδαφος.

Ωστόσο ο συγγραφέας αποκάλυψε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη «συζητήσεις» προκειμένου ο βασιλιάς Κάρολος να πραγματοποιήσει μία «ιδιωτική επίσκεψη» στις ΗΠΑ.

«Θέλει απεγνωσμένα να τους δει και μισεί την ιδέα ότι ο Άρτσι και η Λίλιμπετ δεν θα τον θυμούνται ως τον ζεστό, φιλικό παππού που θέλει να είναι», είπε ο Τομ Κουίν.


Πηγή του περιοδικού New Idea ανέφερε ανώνυμα ότι ο Βρετανός μονάρχης «αισθάνεται λίγο καλύτερα», μήνες μετά τη διάγνωση του με καρκίνο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια «τελική αναμέτρηση» για να τερματιστούν οι εντάσεις μεταξύ της οικογένειας.

«Αυτή η διαμάχη έχει κρατήσει πάρα πολύ καιρό και ο Κάρολος ανυπομονεί να τη λύσει αλλά ξέρει ότι αυτό πρέπει να γίνει στο σπίτι του Χάρι και της Μέγκαν, ιδιαίτερα αν θέλει να δει τα εγγόνια του», εξήγησε η πηγή.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Χάρι θα ήταν «ανοιχτός» στην πρόταση να υποδεχθεί τον πατέρα του στο Μοντεσίτο. Ωστόσο, η βασίλισσα Καμίλα και ο πρίγκιπας, Ουίλιαμ φέρονται να είναι πιο διστακτικοί για την επίσκεψη. Η Καμίλα είναι κατανοητό ότι ανησυχεί για την υγεία του βασιλιά της Βρετανίας.

Από την πλευρά του ο πρίγκιπας, Ουίλιαμ «δεν μπορεί να καταλάβει» την επιθυμία του πατέρα του να δει τον πρίγκιπα, Χάρι. «Ο Ουίλιαμ δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο Κάρολος έπαιρνε ένα ρίσκο σαν κι αυτό. Η Καμίλα είναι κατά του ταξιδιού για λόγους υγείας. Η περιοδεία στην Αυστραλία τον Οκτώβριο θα είναι βαριά για έναν άνθρωπο της ηλικίας του με καρκίνο, πόσο μάλλον ένα συναισθηματικό υπερατλαντικό ταξίδι για να επισκεφθεί τον αποξενωμένο γιο του», τόνισε στο περιοδικό η ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου