Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024

Επικίνδυνες κινήσεις του τουρκικού στρατού στο Αιγαίο!





Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη που έρχεται στο «φως» μόλις λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του αρχηγού του Στόλου με τον Τούρκο ομολογό του στο πλαίσιο των περιβόητων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.



Όπως αποκαλύπτει ο Αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης και αμυντικός αναλυτής, ο τουρκικός στρατός κινείται ύποπτα απέναντι από τη Ρόδο.

Επικαλούμενος την ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ο κ. Καμπουρίδης σημειώνει ότι έχει ιδρυθεί νέα ταξιαρχία απέναντι ακριβώς από το ελληνικό νησί: «Επίσημη επιβεβαίωση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ότι ιδρύθηκε η 2η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Ακσάζ έναντι της Ρόδου με ευθύνη το νότιο Αιγαίο. Η 1η Ταξιαρχία από την Φώκαια θα έχει ευθύνη το βόρειο Αιγαίο» σημειώνει ο Αντιστράτηγος ε.α.



Επίσημη επιβεβαίωση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της #Τουρκίας ότι ιδρύθηκε η 2η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο #Ακσάζ έναντι της Ρόδου με ευθύνη το νότιο Αιγαίο.
Η 1η Ταξιαρχία από την #Φώκαια θα έχει ευθύνη το βόρειο #Αιγαίο. https://t.co/TVVuAS6Jgb

— LazKampou (@LazKampou) July 7, 2024





Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΑΜ δημοσίευσε φωτογραφίες με τούρκους στρατιώτες αναφέροντας ότι διεξήχθη «Εκπαίδευση Αμφίβιων Επιχειρήσεων» από τη Διοίκηση της Ταξιαρχίας Πεζικού Αμφιβίων Πεζοναυτών στην περιοχή Büyükkaraağaç της περιοχής Aksaz της Muğla».



Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η προετοιμασία για των μονάδων σε επιχειρήσεις επιφανείας και ξηράς, με τις μονάδες να σε προσγείωση από νερό σε στεριά, υπέρβαση εμποδίων και διάρρηξη των εχθρικών γραμμών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η εκπαίδευση περιελάμβανε χρήση οχημάτων επιφανείας, δημιουργία αιγιαλού και δραστηριότητες υλικοτεχνικής υποστήριξης σύμφωνα με ρεαλιστικά σενάρια πολέμου. Όπως αναφέρεται, οι ασκήσεις επιχειρησιακής ικανότητας και της ικανότητας μάχης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Ο ίδιος ο Ερντογάν άλλωστε, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η Τουρκία προετοιμάζεται ακόμα και για το ενεχόμενο Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όλα αυτά, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να μιλάει για ήρεμα νερά στο Αιγαίο, κόντρα στην ανησυχία που εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας για τις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας.

Φωτογραφία: Υπ. Εθνικής Άμυνας Τουρκίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου