Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024

Μαξίμου: Προβληματισμός για τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στη Γαλλία...

 



Αιχμές προς σαμαρικούς...

Προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου μετά τη εκλογική νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στη Γαλλία, καθώς προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει την χθεσινή πολιτική ανατροπή και το ενδεχόμενο να γεννηθούν παραλληλισμοί για την Ελλάδα...

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «μιλάμε για ένα διαφορετικό εκλογικό σύστημα. Μιλάμε για μία άλλη χώρα, τη Γαλλία. Δεν μπορούμε εύκολα να συγκρίνουμε μία χώρα με μία άλλη». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «εάν μπορεί να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα, είναι για τη μεγάλη αξία, σημασία, που έχει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας».
 
Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «η Ελλάδα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία, επειδή έτσι αποφάσισαν οι πολίτες στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Έχουμε μπροστά μας έναν πολιτικό χρόνο τριετίας, κατά τον οποίο η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει το πρόγραμμα της» και συμπλήρωσε: «θα κριθούμε για τις μεγάλες αλλαγές και τις λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Βλέπουμε πολλές αναλύσεις, περισσότερες από όσες μπορούμε να καταναλώσουμε. Οι πολίτες από τις αναλύσεις προτιμούν τις λύσεις».

«Τις δυνάμεις των άκρων και εν προκειμένω της άκρας δεξιάς, τις αντιμετωπίζεις με πολιτικές»

Σε ότι αφορά την ήττα της ακροδεξιάς και της Λεπέν στην Γαλλία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «τις δυνάμεις των άκρων και εν προκειμένω της άκρας δεξιάς, τις αντιμετωπίζεις με πολιτικές. Και η ΝΔ επί Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δημιουργήσει ένα συνασπισμό δυνάμεων επί τη βάσει προγραμματικής συμφωνίας. Έχουμε δώσει απαντήσεις στη ρητορική των άκρων μέσα από την πολιτική μας, που δεν θεωρούμε ότι είναι δεξιά, αριστερή ή κεντρώα. Είναι πολιτική που οδηγεί στην αντιμετώπιση προβλημάτων και παθογενειών». Υπενθυμίζεται, ότι στην ομιλίες τους στο πολεμικό μουσείο (1/7) οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της ΝΔ Καραμανλής– Σαμαράς, είχαν επικαλεστεί την άνοδο του κόμματος της Λεπέν. Μάλιστα, ο Μεσσήνιος πολιτικός είχε κάνει λόγο για μετάλλαξη της παράταξης και αποϊδεολογικοποίηση, μιλώντας για στροφή προς ένα « φαντασιακό κέντρο» την ώρα που όλη η Ευρώπη στρέφεται προς τα δεξιά. Όμως, η κυβέρνηση επιμένει στη γραμμή ότι οι ετικέτες είναι ξεπερασμένες.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου