Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2024

Πλήρης κάλυψη Μαξίμου σε Μενδώνη για το κύκλωμα διαπλοκής του ΥΠΠΟ





Σε πλήρη κάλυψη της Λίνας Μενδώνη προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ότι αφορά τις σχέσεις της υπουργού Πολιτισμού με κατηγορούμενους στην υπόθεση εκβιασμού καταστηματαρχών, που ήταν υπάλληλοι και στο ΥΠΠΟ, όπως αποκάλυψε το Documento.

Σε σχετική ερώτηση του Documentonews στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για τους «ευνοούμενους» της Λίνας Μενδώνη που εμπλέκονται στην υπόθεση της σπείρας που εκβίαζε καταστηματάρχες αλλά και τις υπόγειες διαδρομές με το αμαρτωλό Ταμείο Αλληλοβοήθειας ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «σας απάντησα στην προηγούμενη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι η υπουργός Πολιτισμού έκανε άμεσα, αυθημερόν, μόλις έλαβε γνώση όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και όλες οι πειθαρχικές διαδικασίες για τυχόν εμπλοκή υπαλλήλων του υπουργείου. Συστήθηκε το αρμόδιο πειθαρχικό. Έδωσε εντολή προς τη μονάδα ελέγχου για άμεση εκκίνηση των ελεγκτικών διαδικασιών σε βάρος των εν λόγω υπαλλήλων».


Τα δημοσιεύματα «αποπροσανατολίζουν»

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «αυτό το οποίο λέει το υπουργείο και νομίζω ότι είναι κάτι που είναι προφανές είναι ότι υπάρχουν στη συνέχεια κάποια δημοσιεύματα, που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την ουσιαστική έρευνα, την ουσία της έρευνας, που ανήκει στη δικαιοσύνη, σε κατηγορίες που είναι ανυπόστατες. Αυτό το οποίο προέχει είναι να λάμψει η αλήθεια».

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού για εμπλοκή στην υπόθεση της σπείρας που εκβίαζε καταστηματάρχες που ήρθε στο φως της δημοσιότητας σοκάροντας την κοινή γνώμη με το μέγεθος της διαπλοκής, που είχε απλώσει πλοκάμια σε δημόσιες υπηρεσίες και κομβικά πόστα, έχουν γερό «βιογραφικό» όσον αφορά τις σχέσεις τους με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αλλά και με το δεξί της χέρι, τον αρχισυνδικαλιστή και κατηγορούμενο για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠΥΠΠΟ) Γιάννη Τσακοπιάκο που λύνει και δένει στο υπουργείο.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι ανήκουν στη Δημοκρατική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία (ΔΗΣΥΠ), την παράταξη της ΠΟΕ ΥΠΠΟ που εκλέγει πρόεδρο τον Γ. Τσακοπιάκο και έχει στενές σχέσεις με την κ. Μενδώνη από τις εποχές του ΠΑΣΟΚ έως και σήμερα.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι – όπως αποκάλυψε το Documento, κατέχοντας έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών– εμπλέκονται και στο σκάνδαλο του Ταμείου Αλληλοβοηθείας και στην παράνομη διαδρομή δημόσιου χρήματος από αυτό προς την ΠΟΕ ΥΠΠΟ.


Συγκεκριμένα, με υπογραφή Μενδώνη οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού Α. και Γ., οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή στη σπείρα εκβιαστών, είχαν διοριστεί το 2019 στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αλληλοβοηθείας που έλαβε απόφαση για χρηματοδότηση συνεδρίου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ κόντρα σε πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που έχει κρίνει παράνομες αυτού του είδους τις δαπάνες.

Συγκεκριμένα, η Λ. Μενδώνη μεταβάλλοντας τη σύνθεση του ΔΣ του ΤΑΥΠΥΠΠΟ με απόφασή της πρόσθεσε τον Γ. με αναπληρώτρια την Α., διαμορφώνοντας πλειοψηφία που ενέκρινε τη χρηματοδότηση του 13ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ το 2019, στο πλαίσιο του οποίου αναδείχθηκε το Γενικό Συμβούλιο που συγκρότησε στη συνέχεια την Εκτελεστική Επιτροπή με πρόεδρο τον Γ. Τσακοπιάκο. Χρηματοδότηση που είναι παράνομη με βάση το πόρισμα του ΓΛΚ για αντίστοιχη δαπάνη του 2016 και το οποίο είναι σε πλήρη γνώση της υπουργού Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου