Σάββατο, Ιουλίου 06, 2024

Σε οικονομικό κραχ τα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ






Στην χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και στα οικονομικά του κόμματος αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης.


Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε μια ανασκόπηση των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις περιόδους 2015-2018, 2019-2022 και το 2023-2024.

Κατά την τετραετία 2015-2018, η καθαρή χρηματοδότηση που είχαν διαθέσιμη ήταν 15,3 εκατομμύρια ευρώ. Στην περίοδο 2019-2022, η καθαρή χρηματοδότηση αυξήθηκε στα 30,9 εκατομμύρια ευρώ. Το 2023, η κρατική χρηματοδότηση ανήλθε στα 11,5 εκατομμύρια ευρώ.


Ο Κασσελάκης αναφέρθηκε επίσης στις δαπάνες του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέσα Αυγή και Κόκκινο, οι οποίες αυξήθηκαν από 969,000 ευρώ το 2015 σε 4,1 εκατομμύρια ευρώ φέτος.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντας ένα «κραχ»:




Επιτρέψτε μου εδώ μια οφειλόμενη παρέκβαση για τα οικονομικά του κόμματος και των μέσων του.

Την τετραετία 2015-2018 με διπλές εθνικές εκλογές και δημοψήφισμα, και συνέδριο, είχαμε κρατική χρηματοδότηση 22,7 εκ. από τα οποία τα 7,4 δόθηκαν για την εξόφληση Δανείου. Δηλαδή την τετραετία 15-18 η καθαρή χρηματοδότηση που είχαμε διαθέσιμη ήταν 15,3 εκ.


Την τετραετία 2019-2022 με διπλές εκλογές εθνικές και ευρωεκλογές, και συνέδριο με εκλογή προέδρου και ΚΕ: Είχαμε κρατική χρηματοδότηση 35 εκ από τα οποία τα 4,1 δόθηκαν για την ολική εξόφληση του δανείου. Δηλαδή την τετραετία 19-22 η καθαρή χρηματοδότηση που είχαμε διαθέσιμη ήταν 30,9 εκ, διπλάσια δηλαδή από την προηγούμενη τετραετία.

Το 2023 με διπλές εθνικές εκλογές και Αυτοδιοικητικές, και με εσωκομματικές εκλογές, η κρατική χρηματοδότηση που λάβαμε ανήλθε στα 11,5 εκ.

Για το 2024, η τακτική χρηματοδότηση θα ανέλθει στα 4,5 εκ.


Και για να έχετε μέτρο σύγκρισης, επειδή όπως έχετε σίγουρα παρακολουθήσει, προσπαθούμε να στηρίξουμε την Αυγή και το Κόκκινο.

Για το 2015, η δαπάνη του ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο μέσα ήταν 969,000 ευρώ.

Το 2019, σκαρφάλωσε στα 3,1 εκ.

Το 2021, στα 3,6 εκ.


Και φέτος, προβλέπεται να ανέλθει στα 4,1 εκ.

Όπως καταλαβαίνετε, έχει έρθει η ώρα τα όργανα του κόμματος να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για τα ιστορικά αυτά μέσα του κόμματος. Και γι’ αυτό θα συγκαλέσω εκ νέου ξεχωριστή Πολιτική Γραμματεία την ερχόμενη εβδομάδα. Να παρθούν οι αποφάσεις που πρέπει επιτέλους να παρθούν.»
Πόθεν Έσχες

Στην συνέχεια της ομιλίας του μετά τα οικονομικά αναφέρθηκε και για Πόθεν Έσχες το οποίο είπε ότι έθεσε σε εφαρμογή παρακαλώντας τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς να δημοσιοποιήσουν τις δηλώσεις τους για διαφάνεια, αντιδρώντας σε προσπάθειες ασχολίασης και συγκάλυψης από τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Αναλυτικά για το Πόθεν Έσχες του: «Το ελληνικό κοινό ταυτόχρονα για πρώτη φορά διερευνούσε το ποιος είμαι. Γιατί η αλήθεια είναι ότι είμαι ένας τριανταεξάχρονος νέος άνθρωπος, ο οποίος έχει δημοσιοποιήσει όλες του τις επιλογές και ο οποίος δεν μπορούσε να έχει σκοπιμότητες και να αφήνει αναπάντητα τα ψέματα.


Ήταν άραγε λάθος μου ότι δημοσίευσα το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για να μην αφήσω να σέρνεται το ψέμα αναπάντητο; Εκλογικά ίσως ήταν. Ηθικά όμως δεν ήταν.

Κι ίσως μακροπρόθεσμα να αναδειχθεί και ως υπόδειγμα μίμησης για άλλους.

Δείτε πως τα έφερε η ζωή.

Να έχω πει από την αρχή αλήθεια για την περιουσιακή μου κατάσταση, κι αυτοί που κυβερνούν 5 ολόκληρα χρόνια, έχοντας δηλώσει τα περιουσιακά τους στοιχεία μόνο μέχρι το 2021, να ασχολούνται νυχθημερόν με αυτό το ζήτημα για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Και ταυτόχρονα να φέρνουν τροπολογία με την οποία παρέτειναν για τους εαυτούς τους την ημερομηνία υποβολής πόθεν έσχες μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024. Ποιος ξέρει άραγε τι θέλουν να κρύψουν;


Και βέβαια αφού ολοκλήρωσαν το προπαγανδιστικό τους έργο και αφού διαπίστωσαν (έχοντας προφανώς πρόσβαση στο σύστημα) ότι στις 30 Ιουνίου κι εγώ και ο Τyler καταθέσαμε κανονικά τις δηλώσεις ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ μας, ήσυχα κι αθόρυβα σταμάτησαν απλώς να ασχολούνται με το θέμα. Δεν πρόκειται όμως να τους περάσει: Καλώ από αυτό το βήμα τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς του να δημοσιοποιήσουμε τις δηλώσεις μας. Είπαν ότι τις κατέθεσαν κι αυτοί. Ας τις δημοσιοποιήσουμε λοιπόν όλοι μαζί. Αύριο! Όχι το 2025 μετά τον έλεγχο από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες.

Φτάνει πια η κοροϊδία και η συγκάλυψη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου