Παρασκευή, Ιουλίου 19, 2024

Απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ: Από τρία όπλα προέρχονται οι ήχοι των πυροβολισμών Ειδικός ανέλυσε την επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ και κατέληξε στο συμπέρασμα τριών όπλων. Το βίντεο που «καίει» τις υπηρεσίες ασφάλειας.

 




 


 


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια.



Σύμφωνα με την ηχητική ανάλυση που επικαλείται το CNN και διενεργήθηκε από τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Μέσων Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, τα πυρά που ακούγονται στο βίντεο προέρχονται από τρία διαφορετικά όπλα


Πιο συγκεκριμένα, η ανάλυση αποκάλυψε τα εξής:Οι τρεις πρώτες βολές προήλθαν από όπλο Α, το οποίο αναγνωρίστηκε ως AR-15.
Οι επόμενες πέντε βολές αντιστοιχούν σε όπλο Β.
Ο τελευταίος πυροβολισμός προήλθε από όπλο Γ.

Η ανάλυση επιβεβαίωσε ότι ο ένοπλος βρισκόταν περίπου 120 μέτρα μακριά από τον Ντόναλντ Τραμπ και οι σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν κινήθηκαν με μέση ταχύτητα 800 έως 1.000 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.




 






Δεν διευκρινίζεται εάν η ανάλυση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο δράστης είχε στην κατοχή του 3 όπλα, ότι υπήρχαν ενδεχομένως συνεργοί ή εάν οι πυροβολισμοί τελικά προέρχονταν από τους ελεύθερους σκοπευτές της Μυστικής Υπηρεσίας.
Το βίντεο που «καίει» την αστυνομία και την ασφάλεια του Τραμπ

Στο μεταξύ, ένα νέο βίντεο από τα κρίσιμα λεπτά πριν αρχίσει τους πυροβολισμούς ο 20χρονος με στόχο τον Ντόλαντ Τραμπ, έρχεται στη δημοσιότητα.

Σε αυτό φαίνεται ο δράστης να ανεβαίνει στη στέγη και να παίρνει θέση ξαπλωμένος. Το νέο ντοκουμέντο αποκαλύπτει τα κενά ασφάλειας καθώς ο 20χρονος έγινε αντιληπτός από τους παρευρισκόμενους, αλλά όχι από τους αστυνομικούς και τους άνδρες της ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ. «Αστυνόμε εδώ είναι κάποιος στη σκεπή», ακούγονται, πολίτες να φωνάζουν.

Επικαλούμενο πηγές ασφαλείας, το Associated Press μετέδωσε ότι αστυνομικός της τοπικής αστυνομίας σκαρφάλωσε στη σκεπή και είδε τον Κρουκς ο οποίος έστρεψε την καραμπίνα προς εκείνον. Τότε, κατά τις ίδιες πηγές, ο αστυνομικός υποχώρησε, με τον Κρουκς να πυροβολεί τα επόμενα δευτερόλεπτα κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Παράλληλα, μιλώντας στους New York Times, εκπρόσωπος των Μυστικών Υπηρεσιών επέρριψε την ευθύνη για τους πυροβολισμούς στην τοπική αστυνομία. Σύμφωνα με τον Άντονι Τζιουλέμι, ο δράστης ήταν εκτός της περιμέτρου που είχαν αναλάβει να περιφρουρούν οι πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου