Τρίτη, Ιουλίου 16, 2024

Δεν κρατάει… κακία στον Μπάιντεν ο Ζελένσκι για το «Πούτιν»: Μπορούμε να ξεχάσουμε κάποια λάθη Η πρώτη επίσημη αντίδραση Ζελένσκι για το λεκτικό ολίσθημα του Μπάιντεν.





X / Τwitter

 


 


Θέση για την «γκάφα» του Τζο Μπάιντεν που τον προσφώνησε Πούτιν πήρε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δείχνοντας διάθεση να μην κρατήσει… κακία.

«Ήταν ένα λάθος», δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στην Ιρλανδία το Σάββατο. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν μεγάλη υποστήριξη στους Ουκρανούς - μπορούμε να ξεχάσουμε κάποια λάθη», συμπλήρωσε σύμφωνα με το Politico.


«Κυρίες και κύριοι, ο πρόεδρος Πούτιν», δήλωσε την Πέμπτη ο Μπάιντεν παρουσιάζοντας τον Ζελένσκι ενόψει της ομιλίας του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.

Αν και ο 81χρονος Δημοκρατικός διόρθωσε γρήγορα τον εαυτό του, η γκάφα τροφοδότησε εικασίες σχετικά με την καταλληλότητά του για το αξίωμα ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, με δεκάδες συμμάχους του να ζητούν από τον Μπάιντεν να παραιτηθεί υπέρ ενός νεότερου υποψηφίου. Ο αντίπαλός του, ο Ρεπουμπλικανός διεκδικητής Ντόναλντ Τραμπ, δεν έχασε χρόνο για να διακωμωδήσει το λάθος.




Συναντώντας τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Σάιμον Χάρις μετά την προσγείωσή του στην κομητεία Κλερ, ο Ζελένσκι ευχαρίστησε την Ιρλανδία «για τη φιλοξενία πολλών Ουκρανών προσφύγων - ήσασταν μαζί μας από την αρχή της ρωσικής εισβολής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου