Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2024

«Έσκασαν οι ηλεκτρικές συσκευές»: Σοβαρές ζημιές από μπλακ άουτ σε χωριό της Βοιωτίας Σοβαρές ζημιές στα νοικοκυριά προκάλεσε πριν από μερικές μέρες ένα βραχυκύκλωμα στο χωριό Χώστια της Βοιωτίας.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

 

 


Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο χωριό Χώστια της Βοιωτίας, αφού την περασμένη εβδομάδα, ξαφνικά, άκουσαν έναν δυνατό ήχο που ακολούθησε μια διακοπή ρεύματος και στη συνέχεια κάηκαν οι ηλεκτρικές συσκευές σχεδόν στα μισά σπίτια της περιοχής.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, ο Σεραφείμ Δέδες, πρόεδρος δημοτικής ενότητας Χωστίων του δήμου Θηβαίων Βοιωτίας:


«Την περασμένη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, το απόγευμα, σε όλο το χωριό ακούστηκε ένας εκκωφαντικός κρότος και είχαμε διακοπή ρεύματος. ΟΙ πρίζες σε όλα τα σπίτια μύριζαν και να έβγαζαν καπνούς, πολλές λάμπες έσκασαν και κάηκαν σχεδόν όλες οι ηλεκτρικές συσκευές των σπιτιών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βραχυκύκλωμα προκλήθηκε όταν ο ΔΕΔΗΕ έδωσε πολύ υψηλής τάσης ρεύμα στο δίκτυο της περιοχής, το οποίο είναι παλιό.


Υπενθυμίζεται ότι χθες, μηχανολόγος ΔΕΔΔΗΕ – ΑΔΔΜΗΕ, o Χρήστος Μούλος, μίλησε στο MEGA και αναφέρθηκε στις συχνές διακοπές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, για αυτό που συμβαίνει δεν φταίει ο καιρός αλλά το γεγονός ότι το δίκτυο διαθέτει παλιό εξοπλισμό.

«Πάρα πολλές διακοπές και μάλιστα πολύωρες πολλές φορές, όχι μόνο εδώ στην Αττική αλλά και όλη την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.








Όπως εξήγησε:


«Το θέμα είναι ότι είναι παλαιωμένος ο εξοπλισμός, δηλαδή έχομε εξοπλισμό στο δίκτυο αυτήν την στιγμή του ’70 και του ’80, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και το προσωπικό όμως δεν φτάνει. Τα τελευταία 15 χρόνια το προσωπικό έχει μειωθεί πάνω από 20%. Όλα αυτά τα ζητήματα συσσωρεύονται. Εδώ δεν φταίει ο κακός μας ο καιρός ή τα ακραία φαινόμενα, όπως θέλουν να μας πείσουν για να βγάλουν τις ευθύνες από πάνω τους και εταιρίες αλλά και η κυβέρνηση, το θέμα είναι ότι δεν έχουν γίνει εργασίες οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Και πρόσθεσε:

«Όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να έχουν λυθεί και μάλιστα είναι διαχρονικά. Ο εξοπλισμός δε γίνεται να αντικατασταθεί μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει βούληση, εμείς το διεκδικούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου