Κυριακή, Ιουλίου 21, 2024

Έβρος: «Για δύο χιλιοστά σώθηκε ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε» – Το σενάριο με τα πυρά από την τουρκική πλευρά Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τον τραυματισμό του συνοριοφύλακα στον Έβρο.




INTIME

 
 


Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) διακομίστηκε ο συνοριοφύλακας στον Έβρο που, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (20/7), πυροβολήθηκε στην κοιλιά από την τουρκική πλευρά.

Ειδικότερα, ο συνοριοφύλακας έφερε διαμπερές τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή πλευρά της κοιλιακής χώρας και υπεβλήθη σε ερευνητική λαπαροτομία στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Ακόμα, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN, ο συνοριοφύλακας μέχρι το μεσημέρι θα δει την οικογένειά του.


Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι γιατροί του, «αν η σφαίρα πήγαινε δύο χιλιοστά πιο κάτω, τα πράγματα θα ήταν δυσκολότερα καθώς μπορεί να έχανε το λεπτό του έντερο».
Πώς έγινε το περιστατικό με τον συνοριοφύλακα

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το περιστατικό με τον πυροβολισμό συνέβη κατά τη διάρκεια αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών, όταν διακινητές επιχείρησαν να προωθήσουν μετανάστες από περιοχή με πυκνή βλάστηση στο Σουφλί και οι συνοριοφύλακες τους απέτρεψαν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τότε άγνωστο άτομο από την τουρκική πλευρά – πιθανόν διακινητής – πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές με πιστόλι και η μία σφαίρα βρήκε τον συνοριοφύλακα, ηλικίας 56 ετών, στο κάτω μέρος της κοιλιάς προκαλώντας του διαμπερές τραύμα.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18:20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.


Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου