Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2024

Επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό ζήτησε ο Μητσοτάκης από τον Ερντογάν στο τετ α τετ της Ουάσινγκτον






Το κλίμα δεν ήταν τόσο «θερμό» όσο στις προηγούμενες διμερείς επαφές



Παρά τις διαρροές του Μαξίμου για χαμηλές προσδοκίες, στην ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντηση με τον με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.



Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Τουρκίας έκαναν σύντομη επισκόπηση των διμερών σχέσεων μετά την επαφή τον περασμένο Μάιο στην Άγκυρα.

Η συνάντηση διήρκησε κάτι παραπάνω από 40 λεπτά και επί τάπητος τέθηκαν το Κυπριακό, η Μέση Ανατολή, η Ουκρανία, το Μεταναστευτικό, οι εμπορικές συναλλαγές Ελλάδας-Τουρκίας.



Στα πρώτα πλάνα που δημοσιεύθηκαν το κλίμα δεν ήταν τόσο «θερμό» όσο στις προηγούμενες διμερείς επαφές. Φάνηκε σανι μια «τυπική» συνάντηση σε σχέση με το παρελθόν. Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Ταγίπ Ερντογάν στέκονται μπροστά στις κάμερες αμίλητοι, χωρίς να χαμογελούν.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στο αμοιβαίο όφελος από τη διατήρηση κλίματος ηρεμίας στις διμερείς σχέσεις. Ακόμη, συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία για την επίτευξη του στόχου του διπλασιασιασμού του όγκου των διμερών εμπορικών συναλλαγών» ανακοίνωσε το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου