Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2024

Στέφανος Κασσελάκης: Ο Σπίρτζης να κάνει αντιπολίτευση με την ίδια θέρμη στον Μητσοτάκη «Θέμα θέμα γίνονται οι προγραμματικές συγκλήσεις», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.





ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

 
 


«Υπάρχουν συλλογικές διαδικασίες και κάθε μέλος μπορεί να προβεί σε όποια καταγγελία θέλει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα σεβαστώ την απόφαση της Επιτροπής, αλλά θα παρότρυνα τον κ. Σπίρτζη να κάνει αντιπολίτευση με την ίδια θέρμη στον κ. Μητσοτάκη», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σχολιάζοντας το αίτημα των 70 στελεχών για διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη και πρόσθεσε: «Το να σχολιάζεις απ’ έξω είναι εύκολο. Το να βοηθάς από μέσα είναι το δύσκολο. Αν θέλει να βοηθήσει ο κ. Σπίρτζης θα βοηθούσε όλους μας».

Αναφορικά με τις σχέσεις που έχει ο ίδιος με τον κ. Σπίρτζη, απάντησε στο Talk Radio: «Ή οικειότητα και η εμπιστοσύνη χτίζεται με πράξεις. Η κριτική είναι ευπρόσδεκτή. Δεν κάνουμε πλακίτσα. Είμαστε οι μόνοι μας που τα λέμε στον κόσμο. Πρέπει να βελτιωθώ και εγώ προσωπικά. Είναι άλλο μέρα κάποιοι κάθε μέρα…»
«Ότι διαχειρίζομαι είναι απόρροια μιας ηγεσίας 15 ετών»

«Ότι διαχειρίζομαι είναι απόρροια μιας ηγεσίας 15 ετών. Πριν τις ευρωεκλογές του τα είχα αναφέρει διάφορα προβλήματα. Δεν θέλω να πω τι του είπα. Θα πω μόνο ότι είχαν πλήρη γνώση όλοι στο κόμμα για τα ζητήματα του κόμματος και τα οικονομικά. Αυτό που είναι λυπηρό είναι ότι έγινε ένα τεράστιο άνοιγμα σε προμηθευτές στις εκλογές του 2023 και αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Η διαφημιστική σύμβαση που είχε η Αυγή από κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα δεν συνάδουν με την κουλτούρα της εφημερίδας. Σήμερα συνάντηση μια γυναίκα και μου είπε «μην κλείνετε την Αυγή». Της απάντησα ότι δεν έχουμε χρήματα και τη ρώτησα «πότε αγοράσατε την Αυγή;». Δεν θυμόταν. Υπήρχε μια σύμβαση με τον κ. Μάρη. Σταμάτησε η σύμβαση μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Ήταν μια σύμβαση που θα κρατούσε χρόνια. Την είχαν συνάψει από πριν. Αυτά τα ζητήματα είναι γνωστά σε όλους. Το μόνο που είναι έντιμο κατά τη γνώμη μου είναι να στηρίξει τη σημερινή ηγεσία.

Υπάρχει διοίκηση των δύο εταιρειών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η διοίκηση των δύο εταιρειών. Οι ευθύνες θα αναληφθούν από τους κατάλληλους ανθρώπους. Η οικονομική επιτροπή τα αναλύει όλα. Την απόφαση των πόρων θα την πάρει η Πολιτική Γραμματεία στην επόμενη συνεδρίασή της».
Μεταναστευτικό

«Δεν είναι αυτό το ζήτημα στην εποχή μας. Το ζήτημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στο διευθυντήριο των Βρυξελών. Ο κόσμος θέλει να έχει την εθνική κυριαρχία στα χέρια του και εκεί έρχεται η ακροδεξιά και πατάει σε ακριβώς αυτό. Θεωρώ απαράδεκτο το να γίνεται η ψυχή των ταλαιπωρημένων ανθρώπων εμπορεύσιμο προϊόν. Με σφραγίδα Μητσοτάκη η Ελλάδα γίνεται αποθήκη ψυχών. Έπρεπε να γίνει αναγκαστική διανομή. Πρέπει να υπάρχει πίεση πολιτική. Εγώ θα δημιουργούσα πολιτική πίεση. Οι Σοσιαλιστές να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Η θέση του ΠΑΣΟΚ ποια είναι;»
«Το Αιγαίο δεν ανήκει στα ψάρια του»

«Το Αιγαίο δεν ανήκει στα ψάρια του. Αυτό που κάνει η Ευρώπη στο Μεταναστευτικό είναι απαράδεκτο όμως».
«Δεν φοβόμαστε τον κ. Μητσοτάκη»

«Θέλουμε να τον κερδίσουμε για να προσφέρουμε μια ανακούφιση στη χώρα μας. Ο κόσμος έχει δανειστεί για να κάνει επεμβάσεις. Επειδή δεν υπάρχει ΕΣΥ. Πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο κ. Μητσοτάκης. Έχει ευθύνες για το κράτος δικαίου. Είναι η πολιτική τους. Η ιδιωτικοποίηση των πάντων δεν προχωράει. Υπάρχει φτωχοποίηση της κοινωνίας. Δεν τον φοβόμαστε. Είναι πρωθυπουργός του 28%. Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να τον φτάσουμε. Και εγώ προσωπικά χρειάζομαι χρόνο, να βελτιωθώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δύο οδυνηρές ήττες το 2023. Έγινα πρόεδρος, αυτό έχει λήξει. Δεν με έχει φέρει κανείς», συνέχισε.
«Να δούμε τις συγκλήσεις με το ΠΑΣΟΚ θέμα θέμα»

«Όποιος θέλει να συνεργαστεί μαζί μας, εδώ είμαστε. Το μεγαλύτερο κόμμα είναι η αποχή. Η παραίτηση. Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να παροτρύνουμε τον κόσμο να μας ακούσει και να αισθανθεί ότι μπορεί να μας ακολουθήσει. Τι σημαίνει κέντρο; Τι είναι το κέντρο; Πολλές φορές σημαίνει μετριοπάθεια. Άλλο η φιλοσοφία σου να έχει ξεκάθαρη πυξίδα, όπως εμείς. Μπορούμε να κάνουμε αναδιανομή του πλούτου. Το άλλο κόμμα, όποιο άλλο είναι, μπορεί να συμμετάσχει σε αυτό. Θα είναι στην ουσία ένα νέο κόμμα με φρέσκιες δομές. Οι σύνεδροι και τα μέλη θα αποφασίσουν. Τα άλλα κόμματα που ευαγγελίζονται το κέντρο, περιμένω απαντήσεις. Υπάρχουν ζητήματα που μας απασχολούν. Το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα συμφωνεί με την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης; Έτσι γίνονται οι προγραμματικές συγκλήσεις. Θέμα θέμα. Ο κ. Ανδρουλάκης είπε κάποια πράγματα για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Συμφωνούμε μαζί του».
Ιδιωτικοποιήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ

«Κυβέρνησε επί μνημονίων με την Τρόικα πάνω από το κεφάλι του. Ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε την ευκαιρία πριν τις εκλογές του 2023 να κυβερνήσει πρώτη φορά η Αριστερά. Σε μία συγκυρία που τα δημοσιονομικά της χώρας είναι αυτά που είναι, πρέπει κάποιες υποδομές να είναι δημόσιες».
Γραφείο προέδρου και σε άλλες πόλεις

«Την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε άλλη μια ανοιχτή πρόσκληση. Θα δώσουμε προτεραιότητα όσοι δεν μπόρεσαν να με δουν χθες. Θα κάνω και στη Θεσσαλονίκη και αλλού. Γραφείο προέδρου. Δεν γίνεται να γίνεται συνέχεια γιατί έχω υποχρεώσεις και προσωπικές υποχρεώσεις. Θέλω να γίνεται μια φορά την εβδομάδα. Έμαθα πάρα πολλά. Η ζωή και η εμπειρία έχει μια μοναδικότητα, αλλά τα προβλήματα δεν είναι μοναδικά. Το ζήτημα είναι να πάρουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προβλημάτων».
Για το αν θα διατηρηθεί το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν είναι δική μου απόφαση. Είναι των μελών. Είναι ένα ιστορικό όνομα. Έχει μια ιστορία. Προσωπικά επιθυμώ να το κρατήσω. Χρειαζόμαστε μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία. Είναι το κόμμα που άφησε ένα μαξιλάρι, δεν έφαγε λεφτά».
Για τις δομές που επιθυμεί να αλλάξει μέσα στο κόμμα

«Θα αναβαθμίσουμε τα πάντα. Τη δυνατότητα κάθε μέλους να συνεισφέρει. Ένας από τους 6 πυλώνες ήταν για τον ακτιβισμό. Ετοιμάζουμε μια ακτιβιστική δράση στην Παλαιστίνη. Μια νέα δομή θα μπορούσαν να ήταν οι ομάδες ακτιβισμού».
Για το deal της Attica Bank

«Υπάρχει ένα ζήτημα με την Attica Bank. Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν και μίλησαν. Οι υπόλοιποι των άλλων κομμάτων; Είναι πλούτος του ελληνικού λαού. Τα χρήματα που πήγαν στις τράπεζες είναι του ελληνικού λαού. Πρέπει να προστατέψουμε τον πλούτο του. Να αφήσουμε τις κομματικές προπαγάνδες. Εμείς προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα χρήματα του ελληνικού λαού. Για ποιον λόγο να ξέρουμε τις λεπτομέρειες μετά τη συμφωνία. Για ποιον λόγο δεν έχει πει τίποτα το ΠΑΣΟΚ; Μιλάμε για τον πλούτο του Έλληνα φορολογούμενου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου