Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2024

Νεα «καρφιά» του Μάριου Σαλμά στην κυβέρνηση για τις τράπεζες Ο Μάριος Σαλμάς «γέμισε» με αιχμές τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα των τραπεζών.





 
 


«Εγώ ρώτησα την κυβέρνηση και όχι την ΤτΕ» ήταν το «καρφί» του «γαλάζιου» Μάριου Σαλμά, ανταπαντώντας στα στοιχεία που επικαλέστηκε από εκθέσεις της ΤτΕ ο υφυπουργός Οικονομικών Χρίστος Δήμας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ αφορούσε δυο πεδία. Αφενός την «ψαλίδα» μεταξύ των επιτοκίων δανεισμού και καταθέσεων και αφετέρου τις υψηλές χρεώσεις στις διατραπεζικές συναλλαγές.


Αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση του ο Μάριος Σαλμάς «γέμισε» με αιχμές τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα των τραπεζών. «Τα επιτόκια δανεισμού είναι υπερβολικά υψηλότερα από αυτά των καταθέσεων που είναι μηδενικά. Εύλογα μιλάμε για κερδοσκοπία στην κρίση μου» είπε. Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα εκτιμώντας πως οι τράπεζες κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών καθώς δανείζουν ακριβά ενώ την ίδια ώρα το επιτόκιο καταθέσεων είναι σχεδόν στο μηδέν. Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός για το ζήτημα των υψηλών χρεώσεων στις διατραπεζικές συναλλαγές λέγοντας χαρακτηριστικά πως «από την ώρα που η κυβέρνηση υποχρεώνει για φορολογικούς λόγους να κάνουν οι πολίτες συναλλαγές διατραπεζικά, αν υπάρχει κερδοσκοπία, υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης».

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός Οικονομικών Χρίστος Δήμας, στην απάντηση του προς τον «ομόσταβλο» βουλευτή της ΝΔ, επικαλέστηκε στοιχεία από εκθέσεις της ΤτΕ, ενώ απαρίθμησε τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τα δυο ζητήματα. Τον «τσίγκλησε» μάλιστα λέγοντας του πως τις σχετικές κυβερνητικές παρεμβάσεις τις έχει ψηφίσει και ο ίδιος ως βουλευτής της πλειοψηφίας.




«Εγώ ρώτησα την κυβέρνηση και όχι την ΤτΕ» ήταν η απάντηση-«καρφί» του Μάριου Σαλμά προς τον υφυπουργό Οικονομικών, σημειώνοντας μάλιστα πως «στη δική μου αντίληψη οι χρεώσεις είναι υψηλότατες και συμβάλλουν στα κέρδη 7 δις ευρώ τραπεζών θεωρώ». Ο «γαλάζιος» βουλευτής, τονίζοντας την «δεδομένη εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση» επεσήμανε, στέλνοντας το μήνυμα, πως «οι πολλοί ζητούν να πάρετε μέτρα. Ο χρόνος τρέχει, η θεωρία είναι καλή και δέχομαι ότι θα τα καταφέρετε, όμως ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει για πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου