Δευτέρα, Ιουλίου 01, 2024

Άρχισαν τα μπλεξίματα με τον Φρέντι Μπελέρη Τα σενάρια για την παρουσία του φυλακισμένου ευρωβουλευτή της ΝΔ στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου.






 
 


Όσοι προειδοποιούσαν το Μέγαρο Μαξίμου ότι θα μπλέξει με την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη για την Ευρωβουλή, μάλλον δικαιώθηκαν, αφού τώρα η Αθήνα τρέχει και δεν φτάνει για να μπορέσει ο φυλακισμένος ευρωβουλευτής της ΝΔ να παραστεί στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Το θέμα επαφίεται στην καλή θέση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα που δεν δείχνει και ιδιαίτερα φιλικός με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αν δεν θελήσει να διευκολύνει την κατάσταση – εξέλιξη που θεωρείται και η πιθανότερη – τότε είτε θα πρέπει να ταξιδέψει για τα Τιρανα κλιμάκιο του ευρωπαϊκού νομοθετικού σώματος για να κάνει από τις αλβανικές φυλακές τις διαδικασίες ένταξης του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωπαϊκό νομοθετικό σώμα, είτε να δοθεί από τις Βρυξέλλες το πράσινο φως για να μπορέσει ο ευρωβουλευτής να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέσω τηλεδιάσκεψης.


Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη Ολομέλεια του νέου σώματος θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16 και 19 Ιουλίου, προκειμένου να εκλέξει τον πρόεδρο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ψηφοφορία είναι μυστική και είναι υποχρεωτικό για όλους τους ευρωβουλευτές όλων των χωρών να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.

Α.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου