Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2024

Έρχεται ο «ανασχηματισμός» των γενικών γραμματέων – Ατζέντα καθημερινότητας με το βλέμμα στη ΔΕΘ





Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ σηματοδοτεί και τις «δομικές» αλλαγές όπως λένε από το Μαξίμου σε ότι αφορά τους γενικούς γραμματείς, καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να δείξει ένα μήνυμα «επανεκκίνησης» για την.... κυβέρνηση, που είναι σε μεγάλη πίεση λόγω της διευρυμένης κοινωνικής απογοήτευσης, λόγω της ακρίβειας, των ελλείψεων στο ΕΣΥ αλλά και της ανασφάλειας που νιώθουν οι πολίτες.

Ο «ανασχηματισμός» στους γενικούς γραμματείς είχε αποφασιστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήδη από την συνεδρίαση της γαλάζιας ΚΟ (26/6), όπου δεκάδες βουλευτές είχαν μιλήσει για φαινόμενα αλαζονείας, όχι μόνο από υπουργούς αλλά και από πολλούς γενικούς γραμματείς. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές μπορεί να γίνουν και εντός της εβδομάδας, αλλιώς σε κάθε περίπτωση θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, μετά τα ταξίδια του πρωθυπουργού στο Λονδίνο την Πέμπτη (18/7) για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα και στην Κύπρο στο Σάββατο (20/7), προκειμένου να βρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνει η Κυπριακή Προεδρία, για την μαύρη επέτειο από την τουρκική εισβολή στο νησί.





1200 δωρεάν πατήματα με αυτό το promo code NEW
Κάντε κλικ εδώ


Σκέρτσος, Μυλωνάκης και Νέζης

Όλες τις προηγούμενες μέρες οι Άκης Σκέρτσος, Γιώργος Μυλωνάκης και Θανάσης Νέζης, άτομα που είναι στο στενό πυρήνα του Μαξίμου, έχουν μελετήσει τις αλλαγές που θα εισηγηθούν στον πρωθυπουργό, ώστε όπως λένε να στραφεί η κυβέρνηση στα ζητήματα της καθημερινότητας.
Αξιοποίηση γαλάζιων στελεχών

Ένα κρίσιμο στοιχείο που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι στόχος του Μαξίμου είναι να αξιοποιηθούν και αρκετά γαλάζια στελέχη, καθώς η κριτική ότι στην κυβέρνηση αξιοποιούνται άτομα που προέρχονται κυρίως από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, έχει ηχήσει καμπανάκι στον πρωθυπουργό. Επισημαίνεται ότι στο μικροσκόπιο των αλλαγών θα βρεθούν τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας, Εργασίας, Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ αλλαγές ενδέχεται να γίνουν και σε άλλα υπουργεία.

Τέλος, σημειώνεται ότι στο Μαξίμου υπάρχει έντονη ανησυχία, καθώς όπως φαίνεται και σε νέα δημοσκοπικά δεδομένα, η κυβέρνηση φθείρεται ολοένα και περισσότερα. Σε αυτό το πλαίσιο και με το βλέμμα στη ΔΕΘ (Σεπτέμβριος) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να διαχειριστεί την εσωστρέφεια που υπάρχει στη γαλάζια παράταξη και να δείξει ότι ασχολείται με τα ζητήματα της καθημερινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου