Δευτέρα, Ιουλίου 01, 2024

Ζάκυνθος: Οι φλόγες είναι από πάνω τους, αλλά το γλέντι στο πανηγύρι δεν σταματά -






 

 


Πολύ δύσκολο ήταν το Σαββατοκύριακο στο μέτωπο των πυρκαγιών, όχι μόνο για την Αττική, που ξέσπασαν τρεις μεγάλες φωτιές, αλλά και για τα νησιά της χώρας, με περιοχές σε Σέριφο και Ζάκυνθο να τυλίγονται στις φλόγες. Στο νησί του Ιονίου, η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας έχει καλύτερη εικόνα, όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε συναγερμό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές βρίσκονταν σε συναγερμό και προσπαθούσαν να «πιάσουν» τη φωτιά, πριν εξαπλωθεί. Όμως, υπήρξαν και αυτοί που συνέχιζαν να γλεντούν και ας «χόρευαν» οι φλόγες πάνω από τα κεφάλια τους.


Οι εικόνες από το βίντεο που δημοσιεύθηκε στο X δείχνει την πύρινη κόλαση και από κάτω οι χοροί να συνεχίζονταν χωρίς σταματημό.

«Απίστευτο. Καίγεται και η Ζάκυνθος. Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου αλλά το γλέντι καλά κρατεί», έγραψε στη λεζάντα χρήστης του Χ που ανέβασε το βίντεο.








Πολλοί χρήστες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την αναισθησία όσων βρίσκονταν στο πανηγύρι.


«Η Ελλάδα σ’ ένα βίντεο…», σχολίασε χαρακτηριστικά ένας.

«To να χορεύεις στο πανηγύρι του χωριού, ενώ κυριολεκτικά πάνω από το κεφάλι σου το δάσος καίγεται, είναι η επιτομή της αθλιότητας αυτού του λαού», έγραψε ένας άλλος.

Τα ξημερώματα Δευτέρας (1/7) το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου εξέδωσε σχετική ενημέρωση όπου ανέφερε ότι η εικόνα της φωτιάς είναι σαφώς καλύτερη, ωστόσο παραμένει κρίσιμη η κατάσταση.


«Αναμένουμε τη συνδρομή των εναέριων μέσων τις πρώτες πρωινές ώρες», καταλήγει η ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου