Κυριακή, Ιουλίου 14, 2024

Μητσοτάκης: Κήρυγμα περί… νομιμότητας και μύθοι για «ελάχιστες βιομηχανίες» στο εξαήμερο




Προκλητικός εμφανίζεται για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την καθιερωμένη ανάρτησή του στο facebook όσον αφορά στο θέμα της «πολιτικής βίας» και της «νομιμότητας». Αφού καταδίκασε την επίθεση στον Τραμπ λέγοντας ότι η «πολιτική βία είναι μη αποδεκτή στις δημοκρατικές κοινωνίες», επικαλέστηκε τους «ευάλωτους» και ότι «η ανομία και η διάχυτη ατιμωρησία πληγώνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και πλήττουν πρωτίστως» σε αυτή την κατηγορία πολιτών.



Στη συνέχεια επανέλαβε τα περί δόγματος νομιμότητας (που επιλεκτικά εφαρμόζει η κυβέρνηση!) υποστηρίζοντας ότι «ήρθε για να μείνει και είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με όποιον δεν το αντιλαμβάνεται».


Σε προκλητικό ύφος τσουβάλιασε μια κατάληψη σε πανεπιστημιακή σχολή του ΑΠΘ με επεισόδια και δολοφονίες στις φυλακές Κορυδαλλού και τη μαφία της Μυκόνου!

Σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Το κράτος θα επιβάλει τη νομιμότητα και στη Μύκονο αλλά και οπουδήποτε αλλού οι σκιές της νύχτας νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλουν το σκοτάδι. Νομιμότητα παντού με δραστικές παρεμβάσεις και σε χώρους όπου γίνονταν ανεκτές καταφανώς παράνομες συμπεριφορές, όπως στα Πανεπιστήμια. Θυμίζω την πρόσφατη εκκένωση κατάληψης που υπήρχε από το 2016 (!) σε κτηριακές εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Νομιμότητα και στις φυλακές με τακτικούς αλλά και έκτακτους ελέγχους, όπως οι προχθεσινοί στον Κορυδαλλό με πολλά παράνομα ευρήματα.

Κυβερνητικοί μύθοι για το εξαήμερο

Στη συνέχεια βάλθηκε να μας πείσει ότι λέγονται… ψέματα για το περιβόητο εξαήμερο ότι είναι επομένως «αναγκαία αποκατάσταση της αλήθειας»! Υποστήριξε για άλλη μια φορά ότι «δεν καταργείται η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο στην Ελλάδα» και ότι «απλά δόθηκε η δυνατότητα για μια πρόσθετη βάρδια εργασίας σε συγκεκριμένους και ελάχιστους κλάδους της οικονομίας, όπως επιχειρήσεις που λειτουργούν αδιάκοπα 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα με τουλάχιστον 3 συνεχόμενες βάρδιες».

Όπως υποστήριξε, «ελάχιστες επιχειρήσεις, κυρίως βιομηχανίες, που πρέπει να πληρούν τα κριτήρια και θα ελέγχονται για αυτό από τους επιθεωρητές εργασίας με τη βοήθεια και της ψηφιακής κάρτας εργαζομένου που εφαρμόσαμε πιλοτικά τα προηγούμενα χρόνια και πλέον επεκτείνεται σε όλη την αγορά εργασίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου