Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2024

Γίνεται της… διαπλοκής: Ο Πρωτόπαπας κανονίζει γεύματα, δείπνα και συναντήσεις του Χάρη Δούκα με μεγαλοεπιχειρηματίες – Το ξανασκέφτεται ο Πέτρος Ευθυμίου





Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Ο Χάρης Δούκας έκανε… δυνατή εκκίνηση, η οποία σε πρώτη φάση αποτυπώθηκε δημοσκοπικά, υπήρξε ο σχετικός ενθουσιασμός, αλλά τα ποσοστά του, όπως λένε οι δημοσκόποι πέφτουν και φαίνεται ότι μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές θα έχει καταρρεύσει.

Η εξόφθαλμη στήριξη που έχει από τμήματα της διαπλοκής έχει κάνει πολύ άσχημη εντύπωση στους απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Να, για παράδειγμα, η συνάντηση που είχε κάνει, πολύ γρήγορα μάλιστα, με τον Νίκο Χατζηνικολάου, παρουσία ενός στελέχους του ΠΑΣΟΚ, του Χρήστου Πρωτόπαπα, ο οποίος θυμίζει τις μαύρες ημέρες της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη, προκάλεσε αίσθηση και οδήγησε πολλούς να διαπιστώσουν ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, που έχει παραμελήσει τα καθήκοντά του στην τοπική αυτοδιοίκηση, βιάζονται πολύ να… συνδιαλλαγεί με το μιντιακό – επιχειρηματικό σύμπλεγμα συμφερόντων.



Ο Χάρης Δούκας με Πρωτόπαπα και Χατζηνικολάου σε γνωστό εστιατόριο

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας, πάντως, όπως λένε λύνει και δένει στον δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ο στενότερος συνεργάτης του Χάρη Δούκα, αυτός που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και να τρέξει την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο των… καθηκόντων του, ο Χρήστος Πρωτόπαπας “κλείνει” και τα ραντεβού του Χάρη Δούκα με μεγαλοεπιχειρηματίες και ολιγάρχες. Οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι ο Χάρης Δούκας αναζητά εναγωνίως χορηγούς μιας και το… κόστος της καμπάνιας έχει ανέβει πολύ.

Και μιας και αναφέρθηκα στον Χρήστο Πρωτόπαπα, όσοι διαβάζετε σταθερά ή τακτικά τη στήλη, θα θυμάστε ότι είχα αποκαλύψει πως την τριάδα των βασικών… πολιτικών καθοδηγητών του άπειρου Χάρη Δούκα συγκροτούν ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Θόδωρος Τσουκάτος και ο Πέτρος Ευθυμίου.

O Πέτρος Ευθυμίου

Όμως, όπως μου λένε, ο τελευταίος, ο Πέτρος Ευθυμίου δηλαδή, το ξανασκέφτεται. Αρχικά είχε βγει πολύ ζεστά υπέρ του Χάρη Δούκα και τον συμβούλεψε στο παρασκήνιο. Όμως, τότε οι υποψήφιοι ήταν μόλις δύο ή τρεις. Ήταν άλλα τα δεδομένα. Ο Πέτρος Ευθυμίου ήταν και είναι θερμός υποστηρικτής της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και της αντικατάστασης του Νίκου Ανδρουλάκη. Όμως, τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Είναι διαφορετικά. Οι υποψήφιοι είναι 8. Ο Πέτρος Ευθυμίου είναι πολύ προσεκτικός σε σχέση με το τι θα προκύψει μελλοντικά στο πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα. Βλέπει κι εκείνος ότι ο Χάρης Δούκας ξεφουσκώνει. Το… ξανασκέφτεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου