Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2024

Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το drone που προκάλεσε τη φωτιά - Συνελήφθη εργαζόμενος της κατασκευάστριας εταιρείας Την ώρα της φωτιάς φαίνεται πως πραγματοποιούσαν δοκιμαστική πτήση στα Γλυκά Νερά.





Intime News

 
 


Εργαζόμενοι ελληνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην κατασκευή μη επανδωμένων αεροχημάτων (drone) είναι οι προσαχθέντες για το drone που πιθανόν να προκάλεσε την φωτιά στα Γλυκά Νερά σήμερα, Τετάρτη 3/7.

Ειδικότερα, οι τέσσερις προσαχθέντες για τη φωτιά στα Γλυκά νερά ήταν από τη SARISA. Πρόκειται για εταιρεία που κατασκευάζει όλων των ειδών drones. Κατά τη διάρκεια δοκιμής το με επανδρωμένο αερόχημα έπεσε, με αποτέλεσμα να προκαλέσει -πιθανότατα- και τη φωτιά.


Τελικά, από τις τέσσερις προσαγωγές η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Έτσι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Συνελήφθη σήμερα, 03 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκά νερά Αττικής ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.675 ευρώ. Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».


Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, έξι πεζοπόρα τμήματα, 25 οχήματα, επτά ελικόπτερα και εννέα αεροσκάφη κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στους πρόποδες του Υμηττού και σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια στα Γλυκά Νερά.

Η άμεση κινητοποίηση σε συνδυασμό με τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο είχε σαν αποτέλεσμα να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις η φωτιά.


Νωρίτερα, ο Δήμαρχος κατήγγειλε ότι οι φλόγες προκλήθηκαν από την πτώση drone το οποίο εντοπίστηκε και θα εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της πυροσβεστικής προκειμένου να επιβεβαιωθεί και επισήμως εάν ήταν αυτό που προκάλεσε την πυρκαγιά.


Το drone που βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» για τη φωτιά

Το συγκεκριμένο drone έχει τη δυνατότητα μεταφοράς ακόμη και μικρών ρουκετών, καθώς κατασκευάζεται για στρατιωτικούς σκοπούς. Σημειώνεται πως η έδρα της εταιρείας SAS Technology, που εμπορεύεται το SARISA SRS 1A, και συγκεκριμένα το τμήμα μηχανικής της, βρίσκεται στα Γλυκά Νερά στη λεωφόρο Λαυρίου 196.

Μένει λοιπόν να διευκρινιστούν οι ταυτότητες των προσαχθέντων, αλλά και το πώς βρέθηκε στην κατοχής τους το drone. Ένα ακόμη ερώτημα που τίθεται είναι εάν υπάρχει κάποια σχέση με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο επίσης φέρεται να έχει προμηθετευτεί τέτοια drone.
To drone SARISA SRS 1A εν δράσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου