Σάββατο, Ιουλίου 27, 2024

Ο Τραμπ ξεσπά κατά του διευθυντή του FBI: «Ήταν σφαίρα» «Δεν υπήρχαν γυαλιά, ούτε θραύσματα, ήταν σφαίρα», απαντά ο Τραμπ.





AP Photo/Alex Brandon

 
 


«Ρουκέτες» κατά του FBI εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο των επιφυλάξεων που διατύπωσε ο επικεφαλής του σώματος Κρίστοφερ Ρέι σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας κατά του υποψήφιου των Ρεμπουμπλικανών.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ σημείωσε αρχικά:


«Ο Διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι δήλωσε χθες στο Κογκρέσο ότι δεν ήταν σίγουρος αν χτυπήθηκα από θραύσματα, γυαλί ή σφαίρα (το FBI δεν το έλεγξε ποτέ!), αλλά ήταν σίγουρος ότι ο ανέντιμος Τζο Μπάιντεν ήταν σωματικά και γνωστικά ‘αβλαβής’».

«Λάθος! Γι' αυτό δεν γνωρίζει τίποτα για τους τρομοκράτες και άλλους εγκληματίες που εισρέουν στη χώρα μας σε επίπεδα ρεκόρ. Η μόνη του εστίαση είναι η καταστροφή των J6 Patriots, η επιδρομή στο Mar-a-Lago και η διάσωση των Ριζοσπαστικών Αριστερών Τρελών, όπως αυτοί που τώρα στην Ουάσιγκτον καίνε τις αμερικανικές σημαίες και ζωγραφίζουν με σπρέι πάνω στα σπουδαία Εθνικά μας Μνημεία - με μηδενική τιμωρία», τόνισε στην ανάρτησή του και πρόσθεσε:








«Όχι, ήταν, δυστυχώς, μια σφαίρα που χτύπησε το αυτί μου, και το χτύπησε δυνατά. Δεν υπήρχαν γυαλιά, ούτε θραύσματα. Το νοσοκομείο το αποκάλεσε ‘τραύμα από σφαίρα στο αυτί’ και αυτό ήταν. Δεν είναι να απορεί κανείς που το κάποτε φημισμένο FBI έχει χάσει την εμπιστοσύνη της Αμερικής!».


«Υπάρχουν ερωτήματα για τη σφαίρα» - Τι είχε πει ο διευθυντής του FBI

Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου που εξετάζει τις παραλείψεις των δυνάμεων επιβολής του νόμου κατά την απόπειρα δολοφονίας, ο Κρίστοφερ Ρέι δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιος για το αν όντως ο Ντόναλντ Τραμπ χτυπήθηκε στο αυτί από σφαίρα στην προεκλογική του συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.


«Με όλο τον σεβασμό στον πρώην πρόεδρο Τραμπ υπάρχουν κάποια ερωτήματα σχετικά με το αν πρόκειται για σφαίρα ή θραύσμα που χτύπησε το αυτί του», δήλωσε.

«Δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή αν η σφαίρα αυτή, εκτός από το ότι προκάλεσε το γδάρσιμο, θα μπορούσε να είχε προσγειωθεί κάπου αλλού» πρόσθεσε.





FBI Director Christopher Wray: “With respect to former president Trump, there’s some question about whether or not it’s a bullet or shrapnel that hit his ear.” pic.twitter.com/ql5vacuF0R— Morgan J. Freeman (@mjfree) July 25, 2024




Ο άνδρας που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ έψαξε στο διαδίκτυο τον τρόπο με τον οποίο ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ δολοφόνησε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι, δήλωσε ακόμα ο διευθυντής του FBI.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις ελλείψεις ασφαλείας που επέτρεψαν στον ένοπλο Τόμας Μάθιου Κρουκς να ανοίξει πυρ.
Το timeline της απόπειρας εναντίον του Τραμπ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου