Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2024

Και ο Κλούνεϊ δείχνει την πόρτα της εξόδου στον Μπάιντεν: «Τον αγαπάω, αλλά δεν μπορεί» Ο Τζορτζ Κλούνεϊ με άρθρο - παρέμβαση στους New York Times ζητάει την άμεση αντικατάσταση του Μπάιντεν.






 
 


Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές των Δημοκρατικών που συχνά πραγματοποιεί εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων για το κόμμα, κάλεσε τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από τη κούρσα για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Κλούνεϊ, που όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές έχει μεγαλύτερη απήχηση στο αμερικανικό κοινό από πολλούς πολιτικούς του Δημοκρατικού Κόμματος, υπογράμμισε πως σε άρθρο του στους New York Times: «Τα πρωτοκλασάτα στελέχη των Δημοκρατικών (…), οι γερουσιαστές, τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και οι άλλοι υποψήφιοι, που κινδυνεύουν να χάσουν τον Νοέμβριο, πρέπει να ζητήσουν από αυτόν τον πρόεδρο να αποσυρθεί οικειοθελώς».


Σημειώνεται πως ο Κλούνεϊ πραγματοποίησε μόλις τον προηγούμενο μήνα έναν έρανο για το Δημοκρατικό Κόμμα με τη συμμετοχή πολλών αστέρων και προσωπικοτήτων του Χόλιγουντ.

Ωστόσο, πλέον ο διάσημος ηθοποιός συγκαταλέγεται σε αυτούς που ζητούν την αντικατάσταση του Τζο Μπάιντεν, καθώς κρίνουν πως λόγω της πνευματικής του κατάστασης δεν είναι ικανός να διεκδικήσει την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.


Όπως γράφει ο Τζορτζ Κλούνεϊ, αγαπά τον Μπάιντεν, αλλά με αυτόν υποψήφιο το κόμμα θα χάσει και την προεδρία αλλά και κάθε έλεγχο του Κογκρέσου. Μάλιστα όπως υποστηρίζει αυτή δεν είναι μόνο δική του γνώμη. «Αυτή είναι η γνώμη κάθε γερουσιαστή και μέλους του Κογκρέσου και κυβερνήτη με τον οποίο μίλησα κατ' ιδίαν», σημείωσε.

Υπογραμμίζει δε πως αν και η διαδικασία αντικατάστασης του Μπάιντεν αναγκαστικά, λόγω χρόνου, θα πρέπει να γίνει βιαστικά, εντούτοις θα μπορούσε να αφυπνίσει τους ψηφοφόρους υπέρ του κόμματος.


«Λατρεύω τον Τζο Μπάιντεν. Ως γερουσιαστή. Ως αντιπρόεδρο και ως πρόεδρο. Τον θεωρώ φίλο και πιστεύω σε αυτόν. Πιστεύω στον χαρακτήρα του, στο ήθος του. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει κερδίσει πολλές από τις μάχες που έχει», ανέφερε ο Κλούνεϊ στο άρθρο του και συνέχισε:

«Όμως η μόνη μάχη που δεν μπορεί να κερδίσει είναι η μάχη ενάντια στο χρόνο. Κανείς μας δεν μπορεί. Είναι καταστροφικό να το λες, αλλά ο Τζο Μπάιντεν με τον οποίο ήμουν πριν από τρεις εβδομάδες στη συγκέντρωση κεφαλαίων δεν ήταν ο Τζο Μπάιντεν του 2010. Δεν ήταν καν ο Τζο Μπάιντεν του 2020».

Το άρθρο του Κλούνεϊ έρχεται να προστεθεί στις έντονες πιέσεις που δέχεται ο Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα, μετά την καταστροφική εμφάνισή του στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και την αδυναμία του να πείσει με τις μετέπειτα εμφανίσεις του πως αυτή ήταν απλώς μια «κακιά στιγμή» στην προεκλογική του εκστρατεία.


Το Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται σε νευρική κρίση, μεγάλοι χορηγοί αποσύρουν την υποστήριξή τους και στελέχη του εκφράζουν πλέον ανοιχτά τις αμφιβολίες τους για την πνευματική διαύγεια του Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιμένει πως θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τέλους και θα κερδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου