Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2024

Σκάνδαλο Novartis: Μητσοτάκης και Ν∆ κάνουν πάλι το άσπρο µαύρο

 



Θέλουν να µας τρελάνουν; ∆εν θα τους περάσει. Λοιπόν:

Οι ΗΠΑ έδωσαν αµοιβή στους προστατευόµενους µάρτυρες, προφανώς γιατί είπαν την αλήθεια και χάρη στις καταθέσεις τους αποκαλύφθηκε ένα µεγάλο οικονοµικό σκάνδαλο.
 
 

Και αναγκάστηκε η Novartis να πληρώσει ένα µεγάλο χρηµατικό ποσό στο αµερικανικό δηµόσιο.

Εάν δεν είχαν καταθέσει οι µάρτυρες αυτοί, δεν θα είχε αποκαλυφθεί το σκάνδαλο (που συνέβη και στην Ελλάδα) και δεν θα πλήρωνε το πρόστιµο η Novartis.

Εάν οι προστατευόµενοι αυτοί µάρτυρες έλεγαν ψέµατα, πιστεύει κανείς ότι οι ΗΠΑ θα τους έδιναν αµοιβή; Προφανέστατα και όχι.

Αυτά στην Αµερική. Γιατί εδώ στην Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Ν∆ κάνουν και πάλι το άσπρο µαύρο. Παρουσιάζουν τους µάρτυρες ως «επ’ αµοιβή ψευδοµάρτυρες»: λένε «αφού πληρώθηκαν, άρα λένε ψέµατα και κακώς κατηγόρησαν πρώην υπουργούς της Ν∆…».


Τίποτε τέτοιο δεν ισχύει. Καταδείξαµε παραπάνω ότι οι προστατευόµενοι µάρτυρες λένε την αλήθεια γι’ αυτό και οι ΗΠΑ τους έδωσαν αµοιβή, επειδή χάρη στις (αληθινές) καταθέσεις τους αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.

Επειτα είναι οι δήθεν «κουκούλες». Για να στιγµατίσουν τους προστατευόµενους µάρτυρες τους ονοµάζουν (από την αρχή) ως δήθεν «κουκουλοφόρους» και λένε επιθετικά και µε θράσος «να βγούνε οι κουκούλες»… Απαράδεκτο.

Να το ξεκαθαρίσουµε: οι προστατευόµενοι µάρτυρες («δηµοσίου συµφέροντος») λέγονται έτσι και προστατεύονται από τον νόµο επειδή λέγοντας την αλήθεια τα βάζουν µε «µεγάλα κεφάλια» της οικονοµικής και πολιτικής ζωής, διακινδυνεύοντας την προσωπική και οικογενειακή τους επαγγελµατική και οικονοµική κατάσταση ή και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή…

Είναι ήρωες δηλαδή.


Εδώ όµως στην Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης και η Ν∆ τούς θεωρούν προδότες, χαφιέδες που φοράνε (άκουσον άκουσον) «κουκούλες» και δαχτυλοδείχνουν τους (δήθεν) «αθώους» υπουργούς της Ν∆…

Μα είπαν την αλήθεια! Στις ΗΠΑ επιβραβεύτηκαν γι’ αυτό!

Οχι, στην Ελλάδα το κατεστηµένο είναι πιο δυνατό και από την αλήθεια και από τη ∆ικαιοσύνη και από τους νόµους, µάλιστα τώρα ο υπουργός ∆ικαιοσύνης (Φλωρίδης) νοµοθέτησε ώστε να είναι ευχερής η ανάκληση του καθεστώτος προστασίας των µαρτύρων αυτών.

Τόλµησες να αποκαλύψεις σκάνδαλο; Θα το πληρώσεις.

Τόλµησες να τα βάλεις µε το κατεστηµένο; Με τη Ν∆ του κ. Μητσοτάκη; Θα το πληρώσεις.

«Θα τους βρούµε», «θα τους αποκαλύψουµε», «είµαστε µικρή κοινωνία, θα µάθουµε ποιοι είναι», τέτοιες θρασύτατες απειλές ούρλιαζαν εξαρχής τα στελέχη της Ν∆.

∆ηλαδή οι µάρτυρες δηµοσίου συµφέροντος κατέθεσαν για το συµφέρον όλων (το λέει και η λέξη), για το δικό σου και το δικό µου συµφέρον, για να αποκαλυφθεί ένα µεγάλο σκάνδαλο και να µη χρεώνονται οι πολίτες σε βάρος τους αδίκως σηµαντικά ποσά.

Αντίθετα, η Ν∆ και ο κ. Μητσοτάκης που θέλουν να τους «αποκαλύψουν» ενεργούν για το ατοµικό τους συµφέρον – σε βάρος µάλιστα του δηµοσίου.

Και ποιος δεν θυµάται την Ελλάδα πριν από την κρίση; Την περίοδο 1996-2010, πόσα και πόσα οικονοµικά σκάνδαλα δεν συνέβησαν! Και όµως, όσοι προσπάθησαν να τα αποκαλύψουν, διότι γνώριζαν κάποιες πληροφορίες, τελικά βρέθηκαν οι ίδιοι µπλεγµένοι, καταδικασµένοι για συκοφαντία και πολλές φορές κατεστραµµένοι… και το σκάνδαλο παρέµενε στο σκοτάδι, µε «κουκούλα», κανείς δεν έφταιγε και κανείς δεν καταδικαζόταν γι’ αυτό.

Και κάπως έτσι έπεσε η χώρα στα βράχια της πτώχευσης…

Να µην αφήσουµε να ξανασυµβεί αυτό.

Να βγάλουµε τις κουκούλες από τα σκάνδαλα και όχι από όσους προσπαθούν να τα αποκαλύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου