Δευτέρα, Ιουλίου 01, 2024

Thales: Έρευνα για διαφθορά στις εγκαταστάσεις του ομίλου σε τρεις χώρες Ο γαλλικός όμιλος Thales είναι αντικείμενο τριών δικαστικών ερευνών ήδη από το 2010.



AP | Christophe Ena

 

 


Η Aστυνομία στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ολλανδία, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (29/06), ερεύνησε τα γραφεία της γαλλικής εταιρείας παροχής στρατιωτικού εξοπλισμού Thales, μεταξύ της Τετάρτης (26/06) και Παρασκευής (28/06), στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, δήλωσε δικαστική πηγή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, ένας εκπρόσωπος της Thales επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκαν έρευνες, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες πέραν της δήλωσης ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις Αρχές. Οι έρευνες αποτελούσαν μέρος δύο διαφορετικών ερευνών, δήλωσε η δικαστική πηγή, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του γαλλικού ειδησεογραφικού καναλιού BFMTV.


Η μία έρευνα άρχισε το 2016 για υποψίες διαφθοράς ξένου δημόσιου λειτουργού, εγκληματικής συνωμοσίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με την πώληση υποβρυχίων και την κατασκευή ναυτικής βάσης στη Βραζιλία. Ακόμα, η δεύτερη έρευνα άνοιξε τον Ιούνιο του 2023 για ύποπτη διαφθορά και διακίνηση επιρροής, εγκληματική συνωμοσία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που συνδέονται με την πώληση στρατιωτικού και πολιτικού εξοπλισμού στο εξωτερικό

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε: «Η Thales επισημαίνει ότι συμμορφώνεται αυστηρά με τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς. Η εταιρεία έχει αναπτύξει και εφαρμόσει ένα παγκόσμιο πρόγραμμα συμμόρφωσης που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα βιομηχανικά πρότυπα».
 






Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από 65 ερευνητές, 12 δικαστές από την Eθνική Oικονομική Eσαγγελία και ταυτόχρονα στις τρεις χώρες, στη Γαλλία, στην Ολλανδία και στην Ισπανία, σε συνεργασία με τη δικαστική τους Αρχή και τον ευρωπαϊκό οργανισμό δικαστικού συντονισμού, Eurojust.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το France Info, από το 2010, ο γαλλικός όμιλος αποτελεί το αντίκειμενο μιας τρίτης έρευνας, αυτή τη φορά σχετικά με την πώληση υποβρυχίων στη Μαλαισία το 2002. Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Οικονομική Εισαγγελία ζήτησε, στις αρχές Ιουνίου, την παραπομπή τριών πρώην διευθυντών του ομίλου Thales στο ποινικό δικαστήριο για αδικήματα διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου