Δευτέρα, Αυγούστου 19, 2024

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Άναψαν «φωτιές» για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και την πυρόσβεση «Έχουμε την κυβέρνηση του 1%» λέει ο Στέφανος Κασσελάκης και το Μέγαρο Μαξίμου τον χαρακτηρίζει ως «περιφερόμενο influencer». Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Κικίλια.





EUROKINISSI - INTIME

 


Γράφει ο Μανώλης Καλουδάς
 


Φουντώνει η διαμάχη ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη μεγάλη φωτιά στην Αττική. Μία εβδομάδα μετά ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε, σήμερα, στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει απορροφήσει μόνο το 1% από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και ότι σε πέντε χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις στην ιστορία της χώρας».

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της φωτιάς, με το Μέγαρο Μαξίμου να κάνει λόγο για «αστήρικτες αιτιάσεις και τα χονδροειδή ψέματα» και να απαντά με νέα προσωπική επίθεση.


Κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισαν τον Στέφανο Κασσελάκη ως «περιφερόμενος influencer, που στοχοποιεί επιστήμονες, δημοσιογράφους και στελέχη της Πυροσβεστικής».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει νέα «βέλη» κατά του Βασίλη Κικίλια, ζητώντας του να σταθεί στο θεσμικό του ρόλο.
Κασσελάκης: Ό,τι δεν έδωσε η κυβέρνηση για πυρασφάλεια το έδωσε για προπαγάνδα

«Για την Πολιτική Προστασία και την Kλιματική Κρίση, από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν διατεθεί στην Ελλάδα πάνω από 550 εκατ. ευρώ», αναφέρει σε βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Στέφανος Κασσελάκης και συνεχίζει: «Πόσα έχουν απορροφηθεί; Το 1%. Έχουμε την κυβέρνηση του 1%! 1% αποτελεσματικότητα.





Σε 5 χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις στην ιστορία της χώρας.

Όμως ό,τι δεν έδωσε η κυβέρνηση για πυρασφάλεια, το έδωσε για προπαγάνδα.


Ποια από τις δικαιολογίες του βίντεο προσβάλλει περισσότερο την αξιοπρέπειά μας;»





Μαξίμου: Περιφερόμενος influencer, στοχοποιεί επιστήμονες, δημοσιογράφους και στελέχη της Πυροσβεστικής

Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου δεν άργησε να έρθει. Ούτε δύο ώρες μετά το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη, με το οποίο εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με φόντο την καταστροφική φωτιά στην Αττική, κυβερνητικές πηγές τον χαρακτήρισαν ως «περιφερόμενο influencer που στοχοποιεί επιστήμονες, δημοσιογράφους και στελέχη της Πυροσβεστικής».

«Για όλες τις αστήρικτες αιτιάσεις και τα χονδροειδή ψέματα του κ. Κασσελάκη έχουμε απαντήσει με αναλυτικά στοιχεία και συγκεκριμένες πράξεις» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν «κάθε χρόνο εστιάζουμε τις προσπάθειές μας για να βελτιώνουμε το σύστημα πολιτικής προστασίας και πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμα ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ολοένα και πιο δύσκολες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής».


«Για αυτό άλλωστε έχουμε αυξήσει όσο ποτέ άλλοτε τον αριθμό των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης ενώ η προσπάθειά μας συνεχίζεται βάσει ολοκληρωμένων πολιτικών για ένα σύγχρονο σύστημα πολιτικής προστασίας» συνεχίζουν οι ίδιες πηγές οι οποίες καταλήγουν επισημαίνοντας «ένα είναι σίγουρο, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι έναν περιφερόμενο influencer που φτάνει στο σημείο να στοχοποιεί επιστήμονες, δημοσιογράφους και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος λασπολογώντας τους ότι “τα παίρνουν” επειδή δεν του αρέσουν αυτά που αναφέρουν. Σε αυτό τον κατήφορο χυδαιότητας θα τον αφήσουμε μόνο του».
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Κικίλια

Τα τρία αιτήματα προς τον Βασίλη Κικίλια καταθέτει εκ νέου στο πολιτικό «τραπέζι» ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη μεγάλη φωτιά στην Αττική, τονίζοντας πως ο ίδιος βρίσκεται απέναντι στους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φωτιές και όχι δίπλα τους, ως όφειλε.

«Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, εμφανίστηκε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN κι ενώ όλοι θα περίμεναν να δώσει εξηγήσεις για το μέγεθος της καταστροφής που επέτρεψε να συμβεί στην Αττική, εκείνος απέδειξε γιατί η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει έχει λάβει επάξια τον τίτλο της «κυβέρνησης των αλαζόνων».

Είναι συγκεκριμένα τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Κικίλιας αν θέλει να ασκήσει τον θεσμικό του ρόλο και επειδή έδειξε να… ειδικεύεται στα «παραμύθια», επαναλαμβάνουμε τα αιτήματα που έχουμε θέσει και στα οποία οφείλει να ανταποκριθεί», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει: «1.Ζητούμε από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ/ΠΣ) να δώσει τα τηλεματικά δεδομένα όλων των εναερίων μέσων που επιχείρησαν στην Αττική από την Κυριακή 11 Αυγούστου μέχρι και σήμερα.

2.Ζητούμε αντίγραφο του Πληροφοριακού Συστήματος "Engage" σχετικά με τα εναέρια και επίγεια μέσα.


3.Ζητούμε να μας χορηγηθεί αντίγραφο του Πρακτικού συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της 12ης Αυγούστου.

Επίσης να τον ενημερώσουμε πως το Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων) δεν είναι ιδιωτικό χωράφι του υπουργού και τα στοιχεία του δεν είναι πληροφορίες προς εκλεκτική αξιοποίηση. Έχει υποχρέωση να ενημερώνει επίσημα, θεσμικά, άμεσα και πλήρως τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκειμένου να ασκείται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, από τον οποίο για κακή του τύχη δε θα γλιτώσει.

Ας αφήσει λοιπόν τις απίθανες δικαιολογίες: «έφταιγαν οι άνεμοι, το μικροκλίμα στα φαράγγια, οι οικισμοί που βρίσκονται σε δασικές περιοχές» κι ας ανταποκριθεί έστω κι αργά στις απαιτήσεις του θεσμικού του ρόλου».


Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «ΥΓ. Το να εξισώνει τον εαυτό του με τους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φωτιές, ενώ το υπουργείο τους αφήνει 16 ώρες χωρίς νερό, είναι τουλάχιστον χυδαίο! Έχει αποδείξει πως βρίσκεται απέναντι τους κι όχι δίπλα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου