Σάββατο, Αυγούστου 24, 2024

Σικελία: Νέο σενάριο για την 18χρονη κόρη του Μάικ Λιντς που ακόμα αγνοείται - Αλλάζουν τακτική στις έρευνες Συνεχίζονται οι έρευνες για την 18χρονη Χάνα Λιντς, το τελευταίο άτομο που αγνοείται από το ναυάγιο του Bayesian στη Σικελία.





 

 


Η Χάνα Λιντς, 18 ετών, κόρη του Βρετανού μεγιστάνα Μάικ Λιντς, εξακολουθεί να αγνοείται 4 μέρες μετά τη βύθιση του Bayesian στη Σικελία.

Ένας ανώτερος καθηγητής ωκεανογραφίας δήλωσε στο Sky News ότι είναι «απίθανο» η Χάνα Λιντς να πετάχτηκε στη θάλασσα από το Bayesian και πιο πιθανό να βρεθεί κάπου μέσα στο σκάφος.


Παρόλα αυτά παραμένει ένα σενάριο το έχει βγει με κάποιο τρόπο από το σκάφος, τότε οι έρευνες θα δυσκολέψουν.

Μάλιστα ένας εκπρόσωπος της ιταλικής πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι «θα χρειάζονταν μια κρυστάλλινη σφαίρα» για να γνωρίζουν αν και πότε θα βρεθεί άλλο ένα πτώμα.


Τονίζεται ότι οι δύτες διέκοψαν τις προσπάθειές τους στις 8 μ.μ. στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας χθες το βράδυ και έχουν ξεκινήσει ξανά από τις 5.30 σήμερα το πρωί.

Τα συντρίμμια του Bayesian βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας σε βάθος 164 ποδών.


Υπενθυμίζεται ότι ο Mike Lynch, ο Jonathan Bloomer και η σύζυγός του Judith Bloomer, καθώς και ο δικηγόρος Christopher Morvillo και η σύζυγός του Neda Morvillo ανασύρθηκαν χθες.

Εν τω μεταξύ, διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του ναυαγίου.

Επιπλέον η απόφαση για το αν θα ανασυρθεί το βυθισμένο σκάφος από τον βυθό της θάλασσας «δεν είναι στην ημερήσια διάταξη», αλλά θα ληφθεί στο μέλλον, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής, Vincenzo Zagarola.







«Δεν βυθίστηκε σε 1’, το πλήρωμα είχε 16 λεπτά για να ειδοποιήσει τους επιβάτες» - Τα μοιραία λάθη

«Υπήρχε πρόβλεψη για τον ανεμοστρόβιλο», δήλωσε ο Κονσταντίνο στην Corriere della Sera, επισημαίνοντας ότι η θύελλα δεν ήρθε απρόσμενα, όπως ανέφεραν οι επιβάτες. «Ήταν όλα προβλέψιμα, έχω μπροστά μου τους χάρτες καιρού».

Τόνισε, επίσης ότι οι επιβάτες δεν έπρεπε να βρίσκονται στις καμπίνες, το γιοτ δεν έπρεπε να είναι αγκυροβολημένο, και αναρωτήθηκε γιατί το πλήρωμα δεν είχε ενημερωθεί για την επικείμενη καταιγίδα.






Παράλληλα, εξήγησε ότι η βύθιση του γιοτ δεν θα είχε συμβεί αν είχαν γίνει οι σωστές κινήσεις. «Η βύθιση οφείλεται στο ότι το γιοτ πήρε νερό», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το μπλακ άουτ που σημειώθηκε οφείλεται στο ότι το νερό προκάλεσε βραχυκύκλωμα.


Υπογράμμισε, μάλιστα, πως το τραγικό συμβάν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν το πλήρωμα είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα, όπως το να κλείσουν οι πόρτες και οι θύρες, να βάλουν τους επιβάτες στο σημείο συγκέντρωσης, να ενεργοποιήσουν τους κινητήρες και να σηκώσουν την άγκυρα.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η Perini Navi έχει κατασκευάσει γιοτ που έχουν αντέξει ακόμη και τον τυφώνα Κατρίνα, και θεωρεί ότι η κατάσταση που προκλήθηκε από την καταιγίδα στη Σικελία δεν ήταν ακραία για ένα τέτοιο σκάφος. Ο ίδιος άφησε αιχμές για το πλήρωμα, τονίζοντας ότι έγιναν λάθη στη διαχείριση της κατάστασης.

Ο κ. Κονσταντίνο επέμεινε ότι η διαδικασία της βύθισης δεν ήταν τόσο άμεση όσο κάποιοι ισχυρίστηκαν, λέγοντας: «Το μαρτύριο διήρκεσε 16 λεπτά. Το σκάφος δεν βυθίστηκε σε ένα λεπτό όπως έχουν πει ορισμένοι επιστήμονες».


Όπως μεταδίδει η Daily Mail, η ανάλυση των δεδομένων AIS (Automatic Identification System) από την ιστοσελίδα Marine Traffic επιβεβαιώνει τον χρόνο που ανέφερε ο κ. Costantino, αν και δεν είναι ακόμη δυνατό να επαληθευτεί τι συνέβη κατά τη διάρκεια αυτών των λεπτών. Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι ένα δεύτερο σκάφος, το Sir Robert Baden Powell, ακολούθησε παρόμοια πορεία με το Bayesian την ίδια στιγμή. Το σκάφος παρέμεινε στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της καταιγίδας και βοήθησε στη διάσωση των επιζώντων.

Τέλος, ο Costantino δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει νομικές ενέργειες για να προστατεύσει την εικόνα και την αξιοπιστία της, δεδομένου του μεγάλου πλήγματος που υπέστη η φήμη της μετά το δυστύχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου