Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2024

Χαλκιδική: Αλλού είχε κάτσει ο 19χρονος και τον μετακίνησε ο χειριστής στη μοιραία θέση - «Θα το πάμε μέχρι τέλους» λέει η οικογένεια Ο 19χρονος που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στην Χαλκιδική, φαίνεται ότι είχε κάτσει σε άλλη θέση και τον μετακίνησε ο χειριστής.





 

 


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις συνεχίζουν να έρχονται στο φως για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, όπου ο 19χρονος Γιάννης έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα το βράδυ.

Σύμφωνα με το mega ο Γιάννης και ο αδελφός του αρχικά είχαν επιλέξει άλλες θέσεις στο επικίνδυνο παιχνίδι. Ωστόσο, ο χειριστής τους ζήτησε να μετακινηθούν στη θέση που αργότερα αποδείχθηκε μοιραία, καθώς αυτή αποκολλήθηκε, οδηγώντας στον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου.


Το περιστατικό εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την απόφαση του χειριστή να αλλάξει τη θέση των παιδιών και κατά πόσο υπήρχαν άλλες ελαττωματικές θέσεις στο παιχνίδι.

Γνώριζε άραγε ο χειριστής ότι τα άλλα καθίσματα ήταν ελαττωματικά και για αυτό άλλαξε θέση στον 19χρονο με τον αδελφό του;







«Ενώ κάτσανε τα παιδιά στο καρεκλάκι, τα δύο μαζί και το άλλο χωριστά και η μάνα από κάτω, τους λέει παιδιά μην κάθεστε σε αυτά, καθίστε στα πιο πίσω γιατί ο κύριος θα ήξερε ότι ήταν για τα σκουπίδια και κάθισαν τα παιδιά στο πιο πίσω κάθισμα και έγινε πάλι το μοιραίο», είπε η γιαγιά του παιδιού.

Από τις τέσσερις τετράδες καθισμάτων του παιχνιδιού που σκόρπισε τον θάνατο και τον πανικό, φέρεται να λειτουργούσε μόνο η μία.


Όπως προκύπτει, σύμφωνα με το grtimes, το συγκεκριμένο λούνα παρκ λειτουργούσε από την αρχή της σεζόν χωρίς άδεια, έκοβε εισιτήρια για παιχνίδια που είχαν χαλάσει, αλλά δεν είχαν γίνει όπως φαίνεται και οι απαραίτητοι έλεγχοι στο σύνολο των εγκαταστάσεων.

«Δεν αδειοδοτούνται αυτά για τη λειτουργία τους, ανεβάζουν στο notifybusiness γνωστοποίηση, δεν είχαν κάνει γνωστοποίηση. Ο δήμος ήταν, είμαστε ήδη στη διαδικασία πριν γίνει το ατύχημα για την επιβολή κυρώσεων», είπε η Αναστασία Χαλκιά, δήμαρχος Κασσάνδρας.








Ο 19χρονος Γιάννης με τα δύο μικρότερα αδέλφια του και τη μητέρα τους έκαναν ολιγοήμερες διακοπές στη Χαλκιδική.

Η κηδεία του παιδιού θα γίνει σήμερα στη Βέροια, στον τόπο καταγωγής του.
Ελεύθεροι ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής του παιχνιδιού - «Θα το πάμε μέχρι τέλους» λέει η οικογένεια

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην εισαγγελέα, ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο 21χρονος χειριστής για την τραγωδία, που σημειώθηκε χθες, σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική.

Την ίδια ώρα η οικογένεια του 19χρονου δηλώνει, μέσω του δικηγόρου της, πως «θα πάει μέχρι τέλους» την υπόθεση και θα ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία όσων φταίνε για τον θάνατο του παιδιού τους.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας, Νικόλαος Πετρίδης «πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός το οποίο δυστυχώς αμαυρώνει, όχι μόνο τους ιδιοκτήτες και υπεύθυνους της επιχείρησης, αλλά ακόμα και ταυτόχρονα τις τοπικές αρχές.


Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και στην μνήμη του παιδιού αλλά και για την υποστήριξη της κατηγορίας για την ίδια την οικογένεια, είναι να εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μέτρα και ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και αυτό θα συμβεί, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Πέρα των προφανών ευθυνών της επιχείρησης, οι οποίες κατά τη θέση της υποστήριξης κατηγορίας είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και κατ ουσίαν πρόκειται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, θα ζητήσουμε την απόδοση ευθυνών και κατά διοικητικών παραγόντων ΟΤΑ οι οποίοι, όχι μόνο αμέλησαν αλλά με τις πλημμέλειες τόσο κατά τη διαχείριση του θέματος όσο, προ βεβαίως του περιστατικού, όσο και σήμερα με τον τρόπο που το αντιμετωπίζουνε, δείχνουν κατ ουσίαν ότι δε γνωρίζουν και ότι δεν έχουν την υπευθυνότητα και σοβαρότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε, δυστυχώς, σε αυτό το τραγικό περιστατικό.

Προφανώς και αναφέρομαι στη δημοτική αρχή του Δήμου Κασσάνδρας και όχι μόνο σε αυτήν. Αν ανακύψουν ευθύνες, ενέργειες ή παραλείψεις και τρίτων παραγόντων. Επαναλαμβάνω ότι η εντολή που έχουμε από την οικογένεια είναι να φτάσουμε μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον του αναλογεί και σε όποιον βαθμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου