Σάββατο, Αυγούστου 24, 2024

Χαλκιδική: Οι εικόνες από τα χαλασμένα και κλεμμένα παιχνίδια στο λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος Αυτοψία στο μοιραίο μηχάνημα που σκοτώθηκε ο 19χρονος έκανε ο πατέρας του. Νέα ερωτήματα για το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική.




OPEN

 


Ολοένα και περισσότερα ερωτήματα προκύπτουν για το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής στο οποίο έχασε τη ζωή του πάνω στο παιχνίδι «Crazy Dance» ο 19χρονος. Ευθύνες δεν έχουν αποδοθεί, καθώς και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αλλά και ο 21χρονος χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού -που έφυγε αμέσως μετά το συμβάν- αφέθηκαν ελεύθεροι, και δεν τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Την ίδια ώρα, υπουργείο Ανάπτυξης και Δήμος Κασσάνδρας κάνουν πινγκ-πονγκ τις ευθύνες για ένα πάρκο διασκέδασης που λειτουργούσε χωρίς να έχει πάρει άδεια.

Χθες, ο πατέρας του 19χρονου βρέθηκε στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο γιος του. Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων:


«Στις φωτογραφίες που έχω λάβει εγώ προσωπικά αποδεικνύεται χωρίς κανένα εμπειρογνώμονα, χωρίς καμία κάμερα, ότι εδώ έρχονται και χάνουν τα παιδιά τους. Είναι σάπια, παλαιά και αποκολλήθηκε το πρώτο δίλεπτο. Αυτά ήταν γνωστά. Απλά η αμέλεια έφερε το θάνατο. Θάνατος, κακούργημα που είναι οι τύποι; Απ’ ότι φαίνεται δεν τους βρίσκουν, πρέπει να ψάξουμε να τους βρούμε εμείς εδώ. Η δικαίωση ξέρετε ποια είναι; Να πούνε στον γιο μου και στον άλλον, και στη μαμά τους, ποιος σκότωσε το παιδί».

Μάλιστα, το OPEN μετέδωσε τις απίστευτες εικόνες, με τα παλιά παιχνίδια, που φαίνονται να είναι σκουριασμένα αλλά και σαπισμένα σε κάποια σημεία.








Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του iEidiseis, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Αλεξάκου, η οποία διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση σε βάρος και της Δημάρχου της περιοχής, καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου από το δήμο, που ήταν αρμόδιος για τον έλεγχο στο Λούνα Πάρκ, ή για την επιβολή κυρώσεων, καθώς λειτουργούσε χωρίς άδεια.


Στο μεταξύ, βαριά ερωτηματικά έχει προκαλέσει η στάση της Εισαγγελίας Πολυγείρου, που άφησε ελεύθερους τον ιδιοκτήτη του φονικού Λούνα Πάρκ, καθώς και το χειριστή του παιχνιδιού, που έγινε «λαιμητόμος», για το 19χρονο παιδί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εισαγγελέας κ. Αλεξάκου η οποία χειρίζεται την υπόθεση, δεν έχει ασκήσει ακόμη ποινικές διώξεις σε κανέναν εκ των εμπλεκομένων, γι΄αυτό και δεν έχουν γίνει συλλήψεις.


Η εισαγγελέας προς το παρόν διερευνά το περιστατικό, προκειμένου στη συνέχεια να καταλήξει στο εάν τα αδικήματα, που διεπράχθησαν είναι κακουργήματα ή πλημμελήματα, καθώς και στην άσκηση διώξεων σε βάρος όσων κριθούν κατηγορούμενοι.

Παράλληλα, πρώην εργαζόμενος του λούνα παρκ μίλησε στο MEGA και έκανε σημαντικές αποκαλύψεις με σοβαρές καταγγελίες.


«Τα μηχανήματα όλα του Κ. 9 στα 10 είναι άχαρτα πρώτον, κάποια είναι κλεμμένα από την Βουλγαρία, ασυντήρητα σε πολύ άθλια κατάσταση. Ήτανε να πάνε σε σκραπ και πήγε και τα βούτηξε έξω από την σκραπ, τα έβαψε και τα λειτουργεί… και όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια».

Και πρόσθεσε:

«Για να χειριστείς ένα μηχάνημα μιλάμε για κάποιο μηχάνημα επικίνδυνο όχι τώρα σε μία σκοποβολή σε ένα τρενάκι που πάει γύρω-γύρω τα παιδικά έτσι για τέτοιου είδους μηχανήματα επικίνδυνα πρέπει πρώτον να πας σε σεμινάριο ας πούμε εννιά μήνες στην Ιταλία, όπου σου μαθαίνουνε πιο πολύ θέματα ασφαλείας. Δίνεις κάποιες τυπικές εξετάσεις αφού το πάρεις αυτό το χαρτάκι μετά πρέπει να αποφασίσεις σε ποιο παιχνίδι θες να βγάλεις την πιστοποίηση σου, για να είσαι χειριστής και να πας να ξαναδώσεις εξετάσεις για να πάρεις πιστοποίηση χειριστή στο συγκεκριμένο μηχάνημα».


Όσο για το αν οι εργαζόμενοι διαθέτουν την πιστοποίηση στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, ο ίδιος επισήμανε:


«Πολύ πιθανόν και κανένας σε εκείνο το πάρκο μέσα δύο χρόνια που δούλεψα εγώ ο μοναδικός άνθρωπος που είχε πιστοποίηση ήμουν εγώ. Και μιλάμε ο άνθρωπος έχει παιχνίδια ψιλό-επικίνδυνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου