Κυριακή, Αυγούστου 18, 2024

Οι 3 καλύτερες παραλίες της Κορινθίας κοντά στην Αθήνα Αυτές είναι οι ωραιότερες παραλίες στην Κορινθία, 1,5 ώρα από την Αθήνα




.
Screenshot: Tracer Adventure Club / Youtube

 
 


Αναζητώντας όμορφες παραλίες κοντά στην Αθήνα, το μυαλό μας σε πρώτη φάση πηγαίνει στην ακτογραμμή της Αττικής. Μολονότι, φυσικά, υπάρχουν ορισμένες εξαιρετικές ακρογιαλιές στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μπορούμε να βρούμε μερικά πραγματικά διαμάντια, σε σχεδόν εξίσου κοντινές αποστάσεις.

Εάν, λοιπόν, έχετε εξαντλήσει τις μεγάλες και μικρές παραλίες της Αττικής και ψάχνετε κάτι καινούριο, χωρίς ωστόσο να απομακρυνθείτε πολύ από την πρωτεύουσα, ίσως ήρθε η ώρα να εξερευνήσετε την ακτογραμμή της Κορινθίας. 

Παρακάτω θα βρείτε έξι ειδυλλιακές παραλίες της Κορινθίας που βρίσκονται περίπου 1,5 ώρα από το κέντρο της Αθήνας.

Παραλία Μυλοκοπή

Μια από τις πιο όμορφες, αλλά ίσως και πιο άσημες παραλίες της Κορινθίας είναι η Μυλοκοπή, η οποία απέχει μόλις 20 λεπτά από το Λουτράκι. Το γεγονός ότι είναι λιγότερο γνωστή ίσως να οφείλεται στον δύσβατο δρόμο που πρέπει κανείς να διασχίσει προκειμένου να φτάσει εκεί, ιδιαίτερα εάν οδηγεί μικρό Ι.Χ.

Χωρίς καμία υπερβολή, η Μυλοκοπή είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της ευρύτερης περιοχής, καθώς το εξωτικό της τοπίο συνδυάζει βουνό και θάλασσα, με τα καταπράσινα πεύκα που βρίσκονται εκεί φτάνουν σχεδόν μέχρι τα τιρκουάζ νερά. 

Απαρτίζεται από δυο μέρη, τη Μικρή και τη Μεγάλη Μυλοκοπή, αμφότερες εκ των οποίων είναι ανοργάνωτες. Η πρώτη είναι ένας μικρός, απάνεμος κολπίσκος, με χρυσή αμμουδιά και άφθονη φυσική σκιά από τα πεύκα. Η Μεγάλη μιλοκοπή είναι καλυμμένη με ψιλό χαλίκι και σχιστόπλακες, οι οποίες φτάνουν μέχει το βυθό. Είναι ιδανική για ψάρεμα με καλάμι ή ψαροντούφεκο ή για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα.

Παραλία Σκαλωσιά

Μια εξίσου καλή, αλλά λιγότερο γνωστή, επιλογή στην Κορινθία είναι η παραλία της Σκαλωσιάς, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Λουτρακίου και πολύ κοντά στη Μυλοκοπή. 

Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη, αν και τα τελευταία 10 λεπτά περίπου της διαδρομής αποτελούνται από έναν καλοδιατηρημένο χωματόδρομο, επομένως καλό είναι να είστε προσεκτικοί.

Η παραλία είναι ελεύθερη και μεγάλη σε έκταση, ενώ έχει διατηρήσει αναλλοίωτη την άγρια φυσική της ομορφιά, καθώς οι ανθρώπινες παρεμβάσεις είναι από ελάχιστες ως ανύπαρκτες. Μάλιστα, δεν υπάρχει καν κάδος απορριμμάτων, επομένως φροντίστε να πάρετε τα σκουπίδια σας μαζί σας.

Υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας, ωστόσο θα πρέπει να κατεβείτε μερικά σκαλάκια για να φτάσετε στην παραλία. Η ακρογιαλιά είναι στρωμένη από λεπτό βότσαλο και η παραλία είναι ουσιαστικά ένας μικρός κόλπος, επομένως είναι προστατευμένη από τον αέρα και τα κύματα. 

Τα νερά είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα, οι γύρω λόφοι καταπράσινη και η περιοχή τόσο ήσυχη που σίγουρα θα σας αποζημιώσει για τα 100 περίπου χλμ. που θα διανύσετε από το κέντρο της Αθήνας.

Παραλία Σιδερώνα

Στις ανατολικές ακτές της Κορινθίας, περίπου 1,5 ώρα από το κέντρο της Αθήνας, υπάρχει μια ειδυλλιακή παραλία με το όνομα Σιδερώνα, που κρύβει ένα ανατριχιαστικό μυστικό.

Ένα μικρό, απάνεμο κολπάκι με μια βοτσαλωτή ακρογιαλιά, όπου το πεύκο συναντά τα τιρκουάζ νερά του Σαρωνικού σας περιμένει στις ανατολικές ακτές της Κορινθίας

Η παραλία του Σιδερώνα είναι ανοργάνωτη και δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, αν και υπάρχει ένα ταβερνάκι ακριβώς δίπλα. 

Οι δεινοί κολυμβητές -και κυρίως ο γενναίοι εξερευνητές- μπορούν να προσεγγίσουν το ομώνυμο νησάκι, το οποίο τους τελευταίους δύο σχεδόν αιώνες είναι γνωστό με την ονομασία «Νησί των Βρικολάκων».

Είναι μια μικροσκοπική νησίδα μοναδικής ομορφιάς, μέσα στο απέραντο γαλάζιο, που ωστόσο πολλοί αποφεύγουν λόγω της αιματοβαμμένης ιστορίας της, καθώς οι τοπικοί θρύλοι λένε ότι τρεις άνδρες πνίγηκαν στη θάλασσα και στη συνέχεια θάφτηκαν στο νησί, το οποίο στοίχειωσαν.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει σχετική αναφορά στα γενικά αρχεία του κράτους, οι αστυνομικές αρχές είχαν επιστρατεύσει μέχρι και την Ιερά Σύνοδο, που έστειλε τον αρχιεπίσκοπο Αιγίνης για εξορκισμό και αγιασμό. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου