Κυριακή, Αυγούστου 25, 2024

Φωτιά στο Παγγαίο: Μάχη με τις φλόγες για 4η ημέρα στην Καβάλα – Επιχειρούν εναέρια μέσα Στην περιοχή του Παγγαίου Όρους βρίσκονται περισσότεροι από 200 πυροσβέστες, που προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά.




X | @ForecastGreece

 

 


Από τις 22 Αυγούστου μαίνεται ακόμη η φωτιά στο Παγγαίο, φτάνοντας έτσι την τέταρτη ημέρα κατά την οποία οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το thestival.gr, με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν 12 εναέρια μέσα – 8 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα – ενώ στην περιοχή βρίσκονται περισσότεροι από 200 πυροσβέστες, τους οποίους συνδράμουν κάτοικοι και εθελοντές από τα γύρω χωριά.


Οι οικισμοί δεν απειλούνται μέχρι στιγμής, η φωτιά καίει σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο, ωστόσο οι πάντες βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς προβλέπονται ισχυροί άνεμοι στον νόμο Καβάλας.





🔥Εκτός ελέγχου συνεχίζει να μαίνεται το #πύρινο μέτωπο στο #Παγγαίο όρος .❗️Τεράστιες είναι οι προσπάθειες από το πεζοπόρο τμήμα και τα ενάερια μέσα τις τελευταίες ημέρες ώστε να τεθεί υπό έλεγχο το πύρινο #πυρκαγία pic.twitter.com/bGtVcGofFZ— Forecast Weather Greece (@ForecastGreece) August 24, 2024


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή (25/8)

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για την Κυριακή (25/8) προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για έξι περιφέρειες.




Αυτές είναι οι εξής:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Π.Ε. Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, Π.Ε. Ροδόπης, Π.Ε. Ξάνθης)


Περιφέρεια Αττικής


Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Βοιωτίας, Π.Ε. Εύβοιας)


Περιφέρεια Πελοποννήσου (Π.Ε. Κορινθίας, Π.Ε. Αργολίδας)


Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Π.Ε. Λέσβου, Π.Ε. Χίου, Π.Ε. Σάμου, Π.Ε. Ικαρίας)


Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.





⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου 🔥 για αύριο Κυριακή 25/08:🟠 Πολύ υψηλός κίνδυνος 4️⃣ σε:📍#Αττική και περιοχές #Βοιωτίας & #Εύβοιας📍#Αργολίδα & περιοχές #Κορινθίας📍#Έβρο & #Σαμοθράκη #Ροδόπη & περιοχές #Ξάνθης📍#Κρήτη📍#Λέσβο #Χίο #Σάμο #Ικαρία & #Ψαρά🟡 Υψηλός… pic.twitter.com/KSuBq4WpHO— Civil Protection GR (@CivPro_GR) August 24, 2024



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου