Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2024

Νέα δεδομένα στο θρίλερ της Μαγνησίας: Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. για τον νεκρό 49χρονο στον Πτελεό Δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας επιμένει ότι υπάρχουν «σκιές» στην υπόθεση.




 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 

Νέα αυτοψία στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Γιάννης Καραμπάτσης στον Πτελεό Μαγνησίας αναμένεται να πραγματοποιήσει η Αστυνομία, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για τα αίτια που οδήγησαν τον 49χρονο στο θάνατο.

Και αυτό διότι ακόμα δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας επιμένει ότι υπάρχουν «σκιές» στην υπόθεση. Οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν τυχόν ευρήματα που δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν κατά το πρώτο στάδιο της επιτόπιας έρευνας. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ανεύρεση ανθρώπινων μελών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ιατροδικαστική υπηρεσία, η οποία δεν έχει παραδώσει ακόμα στην ΕΛ.ΑΣ. το πόρισμά της.

Χθες Δευτέρα έλαβε χώρα η νεκροψία-νεκροτομή. Το iEidiseisεπικοινώνησε με αρμόδιες πηγές σχετικά με τα πρώτα αποτελέσματα. Όπως ανέφεραν, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο του μαχαιρώματος, το ενδεχόμενο του πυροβολισμού, όχι όμως και αυτό του στραγγαλισμού (καθώς δεν υπήρχαν τα όργανα του 49χρονου για να εξεταστούν, λόγω της αποσύνθεσης του σώματος). Αυτός είναι ο λόγος που θα λάβει χώρα νέα αυτοψία στον χώρο από την ΕΛ.ΑΣ. Η έρευνα διεξάγεται από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και δεν έχει κριθεί -τουλάχιστον προσώρας- ότι πρέπει να αναβαθμιστεί με την ανάληψή της από την Ασφάλεια Βόλου.

Μετά τον εντοπισμό του πτώματος από κάτοικο της περιοχής, στο σημείο μετέβη το περασμένο Σάββατο έμπειρη ιατροδικαστής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, η οποία παρέμεινε εκεί για ώρες συμμετέχοντας στην έρευνα και κάνοντας αξιολόγηση όλων των δεδομένων.

Πηγές με γνώση των πρώτων αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης σημειώνουν τα παρακάτω συμπεράσματα: «Το γεγονός ότι έχουν παρέλθει περίπου τέσσερις μήνες από το θάνατο, σε συνδυασμό με την παραμονή του πτώματος σε εξωτερικό χώρο με μεγάλη υγρασία και παρουσία ζώων, έχει ως αποτέλεσμα το άψυχο σώμα του 49χρονου να είναι σε αποσύνθεση που δεν επιτρέπει σαφή συμπεράσματα. Για παράδειγμα, δεν βρέθηκε το υοειδές οστό. Αυτό που μένει να αποκλειστεί είναι το σενάριο του στραγγαλισμού. Από εδώ και πέρα θα περιμένουμε τυχόν νέα ευρήματα από τον τόπο όπου βρέθηκε το πτώμα, όπως και τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Εν κατακλείδι, κακώσεις δεν βρέθηκαν ούτε μεταθανάτιες ούτε προθανάτιες. Η έρευνα όμως πρέπει να συνεχιστεί και από την ιατροδικαστική υπηρεσία και από την Αστυνομία».

Ο 49χρονος είχε εξαφανιστεί στις 23 Απριλίου 2024 με τους δικούς του ανθρώπους να υποστηρίζουν ότι η κατάσταση στην οποία ήταν το σπίτι του (όπως το ανοιχτό ραδιόφωνο και το αναμμένο φως) δεν παραπέμπει σε άνθρωπο που σκόπευε να φύγει εκουσίως. Παράλληλα, ανέφεραν ότι δεν βρέθηκε ποτέ το χρηματικό ποσό που φέρεται να είχε περιέλθει στην κατοχή του μετά το θάνατο των γονιών του. Μετά από τέσσερις μήνες εντοπίστηκε νεκρός σε δύσβατο σημείο στον Πτελεό, με την ταυτοποίηση να γίνεται από ένα τατουάζ που είχε στο σώμα του.

Το πρωί της ημέρας που εξαφανίστηκε ο Γιάννης Καραμπάτσης είχε καλέσει ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκε στις 6.50 από τη διασταύρωση που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του. Είπε στον οδηγό που τον μετέφερε, να τον αφήσει στην πλατεία του Πτελεού για να πάρει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ με προορισμό τον Βόλο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής φαινόταν ανήσυχος. Ο οδηγός ταξί τον άφησε στην πλατεία και δεν είδε προς τα πού κατευθύνθηκε.

Στη συνέχεια, ένας ακόμη μάρτυρας τον είχε δει να περιφέρεται έξω από το σπίτι των θείων του. Τον πήρε με το αυτοκίνητο αλλά όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν σε σύγχυση, έκανε κύκλο και τον επέστρεψε στο ίδιο σημείο.

Λίγο μετά τις 9.00 το πρωί τον κάλεσε στο τηλέφωνο άνθρωπος του περιβάλλοντός του. Ο αγνοούμενος τού είπε ότι βρίσκεται στο ελαιοτριβείο. Στο συγκεκριμένο σημείο είναι που βρέθηκε το μπουφάν του, στις τσέπες του οποίου υπήρχε το πορτοφόλι του χωρίς χρήματα, μία τραπεζική κάρτα και η ταυτότητά του. Στο ελαιοτριβείο εντοπίστηκαν και οι σακούλες με τα πράγματα που είχε πάρει από κατάστημα του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου