Σάββατο, Αυγούστου 24, 2024

Ο Τραμπ κατηγορεί τη Χάρις ότι προκάλεσε την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου: «Μισεί το Ισραήλ» Τι έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Truth Social, μετά την ομιλία της Κάμαλα Χάρις.


Rick Scuteri / AP

 


Κλιμάκωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σήμερα την επίθεσή του προς την Κάμαλα Χάρις, με αφορμή την ομιλία της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα social media, Truth Social, κατηγόρησε την Κάμαλα Χάρις ότι προκάλεσε τη σφαγή της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου. «Η Χάρις προκάλεσε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Το Ιράν είχε ξοφλήσει - Δεν είχε χρήματα για τη Χεζμπολάχ!» έγραψε σε ανάρτησή του ο Τραμπ.


Σε άλλη ανάρτησή του ο ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας υποψήφιος έγραψε επίσης ότι η Χάρις «μισεί το Ισραήλ - δεν εμφανίστηκε καν στο Κογκρέσο για τη συνεδρίαση του Νετανιάχου».


Η Κάμαλα Χάρις κατηγόρησε τον Τραμπ ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα «στο παρελθόν»

Η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, η Κάμαλα Χάρις, εξαπέλυσε σφοδρή φραστική επίθεση στον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο και αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ χθες, Πέμπτη (22/8), κατά την πολυαναμενόμενη ομιλία της στο συνέδριο του κόμματός της, προσάπτοντάς του πως θέλει να γυρίσει τη χώρα «πίσω», στο «παρελθόν», με το εξαιρετικά συντηρητικό πρόγραμμά του. 

«Ξέρουμε πως θα έμοιαζε μια δεύτερη θητεία του Τραμπ. Είναι όλα γραμμένα στο Project 2025», είπε, παραπέμποντας στο άκρως συντηρητικό πρόγραμμα που καταρτίστηκε από συνεργάτες του μεγιστάνα κι έχει σκοπό, κατ’ αυτή, να «γυρίσει τη χώρα μας στο παρελθόν». Το πλήθος των συνέδρων αντέδρασε φωνάζοντας ρυθμικά ένα από τα συνθήματα της εκστρατείας της, «δεν γυρνάμε πίσω».

Υποσχόμενη να είναι η πρόεδρος «όλων των Αμερικανών», η κυρία Χάρις σχολίασε πως παρότι «από πολλές απόψεις, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ασόβαρος άνθρωπος, οι συνέπειες που θα είχε το να βρεθεί ξανά στον Λευκό Οίκο είναι εξαιρετικά σοβαρές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου