Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2024

Μετά από 8 μέρες καλά νέα για τη φωτιά στο Παγγαίο Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στο Παγγαίο, καλύτερη η εικόνα σήμερα.






 

 

Εδώ και 8 μέρες καίει η φωτιά στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα, με την εικονα της πυρκαγιάς να είναι σήμερα καλύτερη.

Η πυροσβεστική συνεχίζει να επιχειρεί στο Παγγαίο για όγδοο 24ωρο κι από το πρωί επιχειρούν επτά εναέρια μέσα, τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, ενώ στο σημείο βρίσκονται 280 πυροσβέστες, 46 οχήματα, 25 πεζοπόρα τμήματα και πολλοί εθελοντές.


Τα νέα είναι θετικά, με την της φωτιάς να είναι καλύτερη, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργές εστίες, όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής.

Αντίθετα, η δασική φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στο Στεγνό Νέστου δεν παρουσιάζει κάποιο ενεργό μέτωπο, ενώ οι διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζονται από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης. Δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν από νωρίς ρίψεις νερού, ενώ από εδάφους επιχειρούν στην περιοχή 41 πυροσβέστες με 12 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα.


Στο μεταξύ, οριοθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της είναι η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές της εβδομάδας στον Όλυμπο, σε δυσπρόσιτο σημείο και σε ύψος άνω των 1.900 μέτρων. Ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί από το πρωί ρίψεις νερού, ενώ στο σημείο βρίσκονται 20 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα και δύο οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου