Σάββατο, Αυγούστου 24, 2024

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τον θάνατο τουρίστριας – Υπόλογος πολιτικά ο Αδ Γεωργιάδης

 

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου ηλικιωμένης τουρίστριας στην Ανάβρα Αλμυρού, την περασμένη Κυριακή, σε συνάρτηση με την μη λειτουργία αγροτικού ιατρείου στην περιοχή, διέταξε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Βόλου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρει ευθύνη η 5η Υγειονομική Περιφέρεια ή το Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, θα εξεταστούν επίσης οι καταγγελίες του δήμου Αλμυρού ότι ο γιατρός, που είχε διοριστεί στο ιατρείο ελάχιστες φορές, καθώς μετακινείται στο Κέντρο για να παρέχει εκεί τις υπηρεσίες του, ενώ θα ερευνηθεί εάν υπάρχει κακουργηματικό ενδεχόμενο έκθεσης σε κίνδυνο και παράβαση καθήκοντος. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα εξεταστεί και ο ιατρικός φάκελος της ηλικιωμένης επισκέπτριας.

Η παρέμβαση εισαγγελέα εκθέτει τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος προκλητικά δήλωσε ότι η τουρίστρια έπαθε ανακοπή Κυριακή και είναι λογικό να μην υπήρχε γιατρός. Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ειδικότερα ότι η άτυχη τουρίστρια έπαθε ανακοπή Κυριακή και τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχουν γιατροί από ιδρύσεως του ΕΣΥ το 1983. Ο υπουργός Υγείας συνέχισε την προκλητική απάντησή του αναφέροντας ότι «κανένα κράτος δεν μπορεί να έχει παντού ιατρούς».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απομακρύνει τον Άδωνι Γεωργιάδη από την κυβέρνηση. «Κύριε Μητσοτάκη, η δήλωση του ακροδεξιού που κάνατε υπουργό υγείας “η ασθενής έπαθε ανακοπή Κυριακή και τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχουν γιατροί, κανένα κράτος δεν μπορεί να έχει παντού ιατρούς” είναι ακραίο δείγμα κυνισμού» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανάρτησή του.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου