Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2024

Κρήτη: Γύρισε από διακοπές και του είχαν κόψει το ρεύμα για πληρωμένο χρέος...




Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε γνωστό Χανιώτη, καθώς επιστρέφοντας στο σπίτι του μετά από ολιογοήμερες διακοπές, διαπίστωσε πως  ο ΔΕΔΔΗΕ του είχε διακόψει την ηλεκτροδότηση, μέσα στο κατακαλόκαιρο και σε συνθήκες καύσωνα...

Μπαίνοντας στην σχετική εφαρμογή MYDEI, ο ίδιος, όπως λέει στο zarpanews.gr, διαπίστωσε πως πράγματι, λόγω της απουσίας του, είχε αμελήσει να εξοφλήσει τον τελευταίο λογαριασμό, ο οποίος ήταν ληξιπρόθεσμος με ποσό 178 ευρώ. Έτσι άμεσα έσπευσε να τον εξοφλήσει και αμέσως μετά να ενημερώσει αρμοδίως.

Ωστόσο, η επανασύνδεση κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση αποδείχτηκε…

Όπως διαπίστωσε στο πρώτο τηλέφωνημα στον δεκαψήφιο αριθμό, μιλώντας με εκπρόσωπο της εταιρείας, η διακοπή στην ηλεκτροδότηση δεν είχε γίνει για τα 178 ευρώ αλλά για ένα παλαιότερο χρέος, του Απριλίου, το οποίο μάλιστα ήταν πληρωμένο από 14 Μαϊου! Δηλαδή η ΔΕΗ είχε στείλει εντολή διακοπής για το συγκεκριμένο χρέος, αλλά ξέχασε να ενημερώσει τον ΔΕΔΔΗΕ για την εξόφλησή του ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ από τη μεριά του, αποφάσισε να προχωρήσει σε διακοπή, τρεις μήνες μετά, στις 19 Αυγούστου!

Βέβαια, η ιστορία της ελληνικής τρέλας δεν σταματάει εδώ, αφού χρειάστηκαν άλλα  τέσσερα τηλεφωνήματα διάρκειας άνω της μισής ώρας το κάθενα για να καταφέρει ο καταγγέλων να καταλάβει τι είχε συμβεί αλλά όχι και να το διορθώσει…

Πάντα χωρίς ρεύμα και έχοντας εξοφλήσει τον λογαριασμό (αν και άσχετο με την διακοπή) συνέχιζε να καλεί ρωτώντας πότε θα προχωρήσει η επανασύνδεση, για να μάθει ότι στην ηλεκτρονική πληρωμή, την οποία ο ίδιος απέστειλε με email, δεν φαίνεται ο κωδικός RF και ως εκ τούτου, δεν αναγνωρίζεται η συναλλαγή!

Έτσι, μετά από ώρες ταλαιπωρίας είχε την ευκαιρία να μάθει τελικά ότι θα πρέπει να περιμένει τρεις εργάσιμες μέρες για να ενημερωθούν τα συστήματα με τον δικό τους ρυθμό για την πληρωμή και αν όλα πάνε καλά και η συναστρία είναι ευνοϊκή, ίσως κάποιο συνεργείο να ειδοποιηθεί να πάει να επασυνδέσει το ρεύμα στο συγκεκριμένο νοικοκυριό!

Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης δυστυχώς φαίνεται πως η φυσική νοημοσύνη είναι σε έλλειψη σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ που μάλλον δεν χρωστούν καμία εξήγηση και μπορούν να φέρονται όπως θέλουν στους πολίτες. Το ότι πληρώνουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη δε, είναι μάλλον μια λεπτομέρεια εντελώς άσχετη με τον τρόπο που ασκούν (ή μάλλον δεν ασκούν) κοινωνική πολιτική. 

Αλλά και ο ρυθμός και ο τρόπος που (υπο)λειτουργούν, δείχνει πως η χαμηλή ποιότητα εξυπηρέτησης είναι το μόνο που έχει απομείνει από το παλιό κακό ελληνικό δημόσιο σε εταιρείες που άρον άρον ιδιωτικοποιήθηκαν και τώρα παρέχουν υπηρεσίες σε πολλαπλάσια τιμή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου