Δευτέρα, Αυγούστου 19, 2024

Οικογενειακές ίντριγκες και διαμάχες για τη μεγάλη περιουσία του Αλέν Ντελόν Οι συγκρούσεις με τα παιδιά του, η περιουσία που τους αφήνει και η διαθήκη του μεγάλου σταρ.







 
 


Έχει περάσει καιρός από τότε που ο Αλέν Ντελόν εθεάθη για τελευταία φορά στο χωριό Douchy, το εξοχικό του σπίτι για τον τελευταίο μισό αιώνα και το μέρος που ο ίδιος όρισε ως την τελευταία του κατοικία.

Οι κάτοικοι της περιοχής θυμούνται τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 τον έβλεπαν στο κοντινό φαρμακείο ή στο μοναδικό εστιατόριο, ή ακόμη και στην ετήσια σχολική γιορτή με τη Mireille Darc, ηθοποιό και μία από τις μεγάλες αγάπες της ζωής του.


«Όταν ήμουν μαθήτρια ερχόντουσαν για το πάρτι στο τέλος της χρονιάς. Έπαιζαν τον Άγιο Βασίλη και έδιναν σε όλους ένα δώρο», θυμάται μια γυναίκα.

Ο Christian, ανθοπώλης, θυμόταν ότι παρέδιδε τα αγαπημένα λουλούδια του ηθοποιού - κόκκινα και λευκά τριαντάφυλλα και λευκά κρίνα - στο κτήμα που είναι γνωστό ως La Brûlerie, του οποίου ο μακρύς πέτρινος τοίχος εκτείνεται για σχεδόν ενάμισι μίλι κατά μήκος του δρόμου προς το χωριό στο διαμέρισμα Loiret της κεντρικής Γαλλίας.
Advertisement





«Ήταν πάντα πολύ ευδιάθετος και του άρεσαν τα αστεία, αλλά δεν ήταν επιδειξίας. Δεν το έπαιζε σταρ ή καλλιτέχνης εδώ. Τον θεωρούσαν ντόπιο», είπε.

Την Κυριακή οι Douchyssois, όπως είναι γνωστοί, εμφανίστηκαν για να αποχαιρετήσουν τον πιο διάσημο κάτοικο τους, αφού έμαθαν για τον θάνατο του Ντελόν σε ηλικία 88 ετών, και κατέθεσαν λουλούδια στην σιδερένια πύλη του σπιτιού όπου ζούσε ως ερημίτης με κλονισμένη υγεία τον τελευταίο χρόνο.


Ήταν εδώ, 85 μίλια (140 χλμ.) νοτιοανατολικά του Παρισιού, όπου ο Ντελόν είχε δηλώσει ότι επιθυμούσε να ταφεί, κοντά στο παρεκκλήσι που χτίστηκε σε ένα νεκροταφείο που δημιούργησε για περισσότερα από 30 από τα αγαπημένα του σκυλιά.

Και εδώ ήταν που μετά από μήνες δημόσιας διαμάχης, τα παιδιά του Ντελόν κάθισαν ενωμένα στη θλίψη για να συντάξουν μια κοινή δήλωση.

«Οι Alain-Fabien, Anouchka, Anthony, καθώς και [ο σκύλος του] Loubo, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του πατέρα τους. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο σπίτι του στο Douchy, περιτριγυρισμένος από τα τρία του παιδιά και την οικογένειά του», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας ότι η οικογένεια ζήτησε την προστασία της ιδιωτικής ζωής.


Ήταν εδώ που στην παρακμή του ο Ντελόν έμελλε να γίνει μάρτυρας της έκρηξης των αδελφικών εντάσεων στις αρχές του τρέχοντος έτους, όταν, σοβαρά κουρασμένος μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο το 2019 και ένα αργά εξελισσόμενο λέμφωμα που διαγνώστηκε το 2022, βρέθηκε στο επίκεντρο ενός καταιγισμού πικρών κατηγοριών, διαπληκτισμών που αφορούσαν μυστικές ηχογραφήσεις και απειλών για νομικές ενέργειες.

Αυτό που υπονοήθηκε ήταν ότι η υγεία του ηθοποιού ήταν τόσο εύθραυστη που αγνοούσε σε μεγάλο βαθμό τη σαιξπηρική τραγωδία που εκτυλισσόταν καθώς οι τρεις τους έκαναν έξωση στην Γιαπωνέζα σύντροφο του Ντελόν, Χιρόμι Ρολίν, από το ακίνητο πριν από ένα χρόνο και επιδείκνυαν τα παράπονά τους στον Τύπο και στην τηλεόραση.

Τα παιδιά είπαν ότι ο πατέρας τους ήταν ακόμα διαυγής, αναγκάζοντας τον δικηγόρο του Ντελόν να παρέμβει νωρίτερα φέτος και να αναφέρει ότι «αυτό πρέπει να σταματήσει και όλοι πρέπει να ηρεμήσουν. Αυτό είναι αρκετό τώρα», δήλωσε ο Christophe Ayela.

Ο Ντελόν είχε μια θυελλώδη σχέση με τους δύο γιους του, τον Άντονι, 59 ετών, του οποίου η μητέρα, Ναταλί, ήταν η μοναδική σύζυγός του, και τον Αλέν-Φαμπιέν, 30 ετών, του οποίου η μητέρα είναι η Ρόζαλι φαν Μπρίμεν, ένα ολλανδικό μοντέλο και δημοσιογράφος.


Η Le Monde υποστήριξε ότι η ταραχώδης παιδική ηλικία του ίδιου του Ντελόν τον έκανε ανίκανο να δημιουργήσει σχέσεις με τους γιους του. Ο Ντελόν ήταν τεσσάρων ετών όταν οι γονείς του χώρισαν και τον έστειλαν σε ανάδοχη οικογένεια.

Ο ηθοποιός δεν έκρυβε ότι προτιμούσε την κόρη του, την Anouchka, 33 ετών, της οποίας η μητέρα είναι η Breemen και η οποία ζει στην Ελβετία. «Σε καμία άλλη γυναίκα δεν έχω πει τόσο συχνά ότι σε αγαπώ», δήλωσε το 2008, προσθέτοντας μια δεκαετία αργότερα: «Έχω μια κόρη που είναι ο έρωτας της ζωής μου, ίσως λίγο υπερβολικά σε σχέση με τις άλλες».

Ένας τρίτος γιος, ο Christian Aaron Boulogne, γνωστός ως Ari, που ο ηθοποιός δεν αναγνώρισε ποτέ ως γιο του, ανατράφηκε εν μέρει από τη μητέρα του Delon. Πέθανε το 2023 σε ηλικία 60 ετών μετά από μακροχρόνιο εθισμό στα ναρκωτικά.


Πριν τον θάνατο του Ντελόν, η οικογένεια επιβεβαίωσε ότι με βάση τη γαλλική νομοθεσία ένας γονέας δεν μπορεί να αποκληρώσει τα παιδιά του, όσο αποξενωμένη και αν είναι η σχέση τους, η περιουσία του, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχεται μεταξύ 50 και 300 εκατ. ευρώ (58 και 352 εκατ. λίρες), θα μοιραστεί σε τέταρτα, με το απαιτούμενο 25% να πηγαίνει σε κάθε παιδί.

Ο ηθοποιός ήταν ελεύθερος να αποφασίσει τι θα κάνει με το τελευταίο 25% και φέρεται να το άφησε στην Ανούσκα, δίνοντάς της τη μισή περιουσία του. Πρόκειται για μια κατανομή, την οποία τα παιδιά του Ντελόν δήλωσαν δημοσίως ότι δεν αμφισβητούν, επιμένοντας ότι η διαμάχη τους δεν αφορούσε τα χρήματα. Τον Φεβρουάριο, ο Anthony δήλωσε: «Δεν υπάρχει πόλεμος κληρονομιάς».

Έξω από το La Brûlerie την Κυριακή, όπου κάποτε βρισκόταν μια κατασκήνωση διακοπών για τα παιδιά των σιδηροδρομικών και περιβαλλόταν από δάσος, οι χωρικοί θυμήθηκαν τον άνθρωπο και όχι τα χρήματά του, καθώς οι χωροφύλακες κράτησαν τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία σε απόσταση, επιτρέποντας μόνο στους πενθούντες να καταθέσουν λουλούδια.

Στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντελόν είχε τον τελευταίο λόγο. Σε μια σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων του 1996 με τον τηλεοπτικό παρουσιαστή Bernard Pivot, ο ηθοποιός ρωτήθηκε: «Αν ο Θεός υπάρχει, τι θα θέλατε να τον ακούσετε να σας λέει μετά το θάνατό σας;»


Χωρίς δισταγμό, ο Ντελόν απάντησε: «Αφού αυτή είναι η μεγαλύτερη και βαθύτερη λύπη σου, ξέρω, έλα, θα σε πάω στον πατέρα και τη μητέρα σου, ώστε για πρώτη φορά, επιτέλους, να τους δεις μαζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου