Πέμπτη, Αυγούστου 29, 2024

Κινητά στα σχολεία: Η εξαίρεση για χρήση χωρίς αποβολή Καθολική απαγορεύση των κινητών στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά. Πότε δεν θα επιβάλλεται αποβολή για τη χρήση του.







 
 


Αλλάζει το πλαίσιο της χρήσης των κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές στα σχολεία και πλέον θα απαγορεύεται η εμφανής κατοχή και χρήση του κινητού καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το μέτρο έχουν εφαρμόσει καθολικά η Πορτογαλία και η Ισπανία, με παραλλαγές εφαρμόζεται στη Γαλλία και τη Φινλανδία ενώ κοντά στη νομοθέτησή του βρίσκονται η Κύπρος και η Σουηδία.


Πλέον οι μαθητές δεν θα μπορούν να το χρησιμοποιούν κατά τα διαλείμματα και θα πρέπει να το έχουν στην τσάντα καθόλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας.

Η μη συμμόρφωση των μαθητών και μαθητριών, σύμφωνα με το Υπ. Παιδείας, θα επιφέρει την επιβολή του μέτρου της μονοήμερης αποβολής.


Η μοναδική εξαίρεση που δεν θα επιφέρει τιμωρία είναι για λόγους υγείας.

Σε περίπτωση που ένας μαθητής ή μία μαθήτρια βιντεοσκοπεί /φωτογραφίζει/ μαγνητοφωνεί καθηγητές ή συμμαθητές του, χωρίς συναίνεση ή συγκατάθεση, η ποινή του θα είναι τριήμερη αποβολή ενώ με συγκατάθεση / συναίνεση θα αποβάλλεται για 1 έως 3 ημέρες.


Αν η φωτογράφιση/βιντεοσκόπηση αφορά προσωπικά δεδομένα τρίτων προσώπων, τότε ο Σύλλογος Διδασκόντων υποχρεούται να εφαρμόσει το παιδαγωγικό μέτρο της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου