Δευτέρα, Αυγούστου 26, 2024

Στην... αφιλόξενη Θεσσαλονικη την Τρίτη ο Κ. Μητσοτάκης - Αρχίζουν οι συσκέψεις ενόψει ΔΕΘ Γιατί η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη θα πλαισιωθεί από περιοδείες σε όμορους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

 


Γράφει η Έλλη Τριανταφύλλου
 


Μπορεί δημοσίως να μεταδίδεται η εντύπωση ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει και προβληματίζονται σοβαρά για την εικόνα της κυβέρνησης, εν όψει και των επικείμενων, πρώτων δημοσκοπήσεων μετά το καλοκαίρι.

Αυτό που προφανώς τους ανησυχεί δεν είναι η ύπαρξη ισχυρού αντιπάλου, ο οποίος θα μπορούσε – σε αυτή τη φάση, τουλάχιστον – να κατοχυρώσει τη θέση του αντίπαλου δέους, αφού η κατάσταση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παραμένει ρευστή, αλλά η υπαρκτή πιθανότητα να παραμείνει δημοσκοπικά η ΝΔ σε ποσοστά κάτω από το 30%.


Κάτι τέτοιο, θα εδραίωνε σταδιακά την πεποίθηση ότι η αυτοδυναμία δεν είναι πλέον εφικτή και θα λειτουργούσε περαιτέρω αποσυσπειρωτικά στην κυβερνητική παράταξη, με ό,τι σημαίνει αυτό. Άλλωστε, η κυβέρνηση έχει μπροστά της αρκετούς «κάβους», με σημαντικότερο αυτό της επιλογής του νέου/νέας προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις πρώτες συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου μετά το πέρας του 15αύγουστου και τη σταδιακή επιστροφή ενός εκάστου στο πόστο του, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώνεται η ανάγκη ενός δυναμικού restart.





Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έκανε αποδεκτές τις εισηγήσεις των συνεργατών του, να ξεκινήσει από τις αμέσως επόμενες ημέρες ένα νέο πρόγραμμα περιοδειών σε μεγάλες περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να δώσει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι παρούσα και θα υλοποιήσει όσα έχει δεσμευτεί προεκλογικά.

Σύμφωνα με τον πρώτο σχεδιασμό που έχει γίνει, οι επισκέψεις θα γίνουν κυρίως σε περιοχές που η κυβέρνηση έχει να επιδείξει κάποιο τοπικό έργο και θα λειτουργήσουν ως αφορμή για την ανακοίνωση του οδικού χάρτη της επόμενης τριετίας.


Μεθαύριο Τρίτη, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, για μία πρώτη επαφή με φορείς αλλά και στελέχη του κόμματος, εν όψει της μετάβασής του στη ΔΕΘ, στις 7/8 Σεπτεμβρίου.

Συνεργάτες του αφήνουν να εννοηθεί ότι η επίσκεψή του στη συμπρωτεύουσα για τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης θα πλαισιωθεί από περιοδείες σε όμορους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία, όπως επιβεβαιώθηκε και στις ευρωεκλογές, έχει μετατραπεί σε μία από τις εκλογικά δυσκολότερες περιφέρειες της χώρας για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους είναι κρίσιμο σε αυτή τη συγκυρία, που στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τα πάντα είναι υπό διαμόρφωση, να μην δώσει και η ΝΔ την εικόνα ότι έχει εισέλθει σε φθίνουσα πορεία. Το πόσο εφικτό είναι αυτό, φυσικά, μένει να φανεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου