Πέμπτη, Αυγούστου 29, 2024

Γιατί όλο και περισσότεροι πλούσιοι σχεδιάζουν να καταψύξουν το πτώμα τους Μήπως το μέλλον θα είναι γεμάτο με ένα μάτσο πλούσιους χρονοταξιδιώτες;







 

 


Το μέλλον ίσως να είναι γεμάτο με πλούσιους «χρονοταξιδιώτες» που φιλοδοξούν να νικήσουν τον θάνατο και να επιστρέψουν στη ζωή. Πολλοί από αυτούς ήδη λαμβάνουν προληπτικά μέτρα, ώστε η δεύτερη ζωή τους να μην τους βρει φτωχούς. Η κρυονική, ή αλλιώς κρυοσυντήρηση, είναι μια τάση που κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο, με τους υποψήφιους «χρόνιους ασθενείς» να επενδύουν εξαψήφια ποσά στην ελπίδα της μελλοντικής ανάστασης.

Μπορούμε, άραγε, να παγώσουμε ανθρώπους στην πραγματική ζωή και να τους ξεπαγώσουμε μετά από δεκαετίες ή αιώνες, για να τους αναστήσουμε σε έναν νέο, θαυμαστό κόσμο που ξεπερνά κάθε φαντασία; Αυτή η ιδέα είναι κεντρικό θέμα σε πολλές σειρές επιστημονικής φαντασίας, όπως τα X-Files και το Star Trek, όπου τα σώματα συντηρούνται στον πάγο λίγο πριν τον θάνατο ή ακόμα και μετά τον θάνατο, περιμένοντας τις μελλοντικές ιατρικές ανακαλύψεις που θα μπορούσαν να τα επαναφέρουν στη ζωή.


Όμως, αυτή η φαντασία δεν περιορίζεται πλέον μόνο στη μυθοπλασία. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν επιστήμονες που εργάζονται ακατάπαυστα για να κάνουν την κρυοσυντήρηση εφικτή, φέρνοντας πιο κοντά το όνειρο της αναβίωσης σε ένα μέλλον που σήμερα μοιάζει απίθανο.

Μια γερμανική start-up με την ονομασία Tomorrow Bio έγινε πρόσφατα πρωτοσέλιδο ως η πρώτη εταιρεία που προσφέρει αυτή την «υπηρεσία» στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, 650 άτομα έχουν ήδη εγγραφεί, ενώ έξι άνθρωποι και πέντε κατοικίδια ζώα έχουν ήδη υποβληθεί στη διαδικασία συντήρησης.


Οι περισσότεροι από αυτούς που βρίσκονται στη λίστα αναμονής δεν περιμένουν να πεθάνουν σύντομα, με μέσο όρο ηλικίας τα 36 έτη. Όταν όμως φύγουν από τη ζωή, η εταιρεία θα ειδοποιηθεί (μέσω των συγγενών τους ή ενός φορητού ανιχνευτή) και μια ομάδα θα αποσταλεί άμεσα για να ξεκινήσει τη διαδικασία συντήρησης το συντομότερο δυνατό, η οποία περιλαμβάνει τη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος στους -80°C. Οι συντηρούμενοι ασθενείς, ή «μέλη», συντηρούνται επ’ αόριστον σε μια εγκατάσταση στο Rafz της Ελβετίας, έναντι του χαμηλού, χαμηλού κόστους των 120.000 ευρώ.

Οι ασθενείς αυτοί προστίθενται σε περίπου 500 άτομα που συντηρούνται σήμερα σε προγράμματα κρυοσυντήρησης σε όλο τον κόσμο, ενώ χιλιάδες άλλοι σχεδιάζουν να υποβληθούν στη θεραπεία, με εγκαταστάσεις που εμφανίζονται σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά και στην Ασία, τη Ρωσία και την Αυστραλία.


Διαβάστε περισσότερα στο olafaq.gr…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου