Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2024

Χούλιγκαν εν δράσει: Πώς στήθηκε η ενέδρα στον φίλαθλο του Πανιωνίου που έχασε τη σπλήνα του Οι χούλιγκαν κατάφεραν στον οπαδό του Πανιωνίου χτυπήματα με ρόπαλο, ενώ τον κλωτσούσαν με μανία.


ΑΡΧΕΙΟ

 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Ως μία από τις αγριότερες επιθέσεις χούλιγκαν που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με θύμα έναν απλό φίλαθλο -και όχι κάποιον ακραίο οπαδό- περιγράφουν αστυνομικοί την «τυφλή» ενέδρα σε βάρος 41χρονου, ο οποίος έχασε τη σπλήνα του από χτυπήματα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο 41χρονος δεν χαρακτηρίζεται ως σκληροπυρηνικός ή φανατισμένος οπαδός αλλά ως ένας φίλαθλος του Πανιωνίου που βρέθηκε «στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή».

Οι χούλιγκαν που τον ξυλοκόπησαν προχθές του κατάφεραν χτυπήματα με ρόπαλο, ενώ τον κλωτσούσαν με μανία ενώ ήταν τραυματισμένος στο έδαφος. Ακόμα και σήμερα παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ οι γιατροί αναγκάστηκαν να του αφαιρέσουν τη σπλήνα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες του είπαν φράσεις όπως «εδώ κάνει κουμάντο η ΑΕΚ».

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 41χρονος φίλαθλος του Πανιωνίου βρισκόταν σε σημείο της Νέας Σμύρνης, όπου κάποιοι έκαναν γκράφιτι. Την ώρα που μιλούσε με τα άτομα που έκαναν γκράφιτι εμφανίστηκαν ξαφνικά περίπου οχτώ χούλιγκαν με μηχανάκια, οι οποίοι κρατούσαν ρόπαλα. Οι δράστες πρόλαβαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον ξυλοκοπήσουν με αγριότητα. Εάν το θύμα δεν έβαζε μπροστά στο πρόσωπο τα χέρια του, ενδεχομένως να είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρότερα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον οι περισσότεροι από τους δράστες δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έτσι η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζεται στη συλλογή βιντεοληπτικού υλικού. Στο σημείο όπου έγινε η επίθεση το οπτικό υλικό χαρακτηρίζεται «φτωχό», ωστόσο, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν δεκάδες κάμερες ασφαλείας.

Η Αστυνομία θα ξαναπάρει κατάθεση από τον 41χρονο σε μία προσπάθεια άντλησης περισσότερων δεδομένων. Πιθανό θεωρείται από τις Αρχές το ενδεχόμενο ανάμεσα στους δράστες να υπάρχουν κάποιοι σεσημασμένοι για αδικήματα αθλητικής βίας. Την ίδια ώρα η Αστυνομία θα είναι σε επιφυλακή υπό το φόβο το περιστατικό βίας να έχει οποιαδήποτε «συνέχεια».

Μετά το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση ο Πανιώνιος, στην οποία σημειώνει: «Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης εκφράζει τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον αγαπημένο μας φίλο και υποστηρικτή του συλλόγου, Θανάση. Η σκέψη όλων μας είναι μαζί σου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου