Πέμπτη, Αυγούστου 29, 2024

Βόλος: Εργολάβος έθαβε τα νεκρά ψάρια στον χείμαρρο Ξηριά – Σύγκρουση Μπέου με Κουρέτα




Εκπληκτοι οι κάτοικοι, αντιλήφθηκαν ότι πολλά από τα νεκρά ψάρια που έχουν γεμίσει την περιοχή μπαζώνονται στο χείμαρρο Ξηριά στη Μαγνησία, γεγονός που και μειώνει την κοίτη του χειμάρρου και είναι εν δυνάμει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης του Βόλου χειριστής του μηχανήματος που έριχνε τα νεκρά ψάρια στην κοίτη του χειμάρρου Ξηριά προσήχθη από την αστυνομία, ενώ ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, φέρεται να κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.




Στις δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Βόλου κατηγόρησε ευθέως την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τονίζοντας πως εκείνη ευθύνεται για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται.

Στράφηκε κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο τελευταίος ζητώντας να τεθεί ο Βόλος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λέγοντας ότι ο Βόλος, η Μαγνησία και η Θεσσαλία είναι μέχρι 30 Σεπτεμβρίου ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

«Η κοίτη του Ξηριά δεν είναι χώρος ταφής, για να δείτε πόσο παράνομοι είναι και δεν σέβονται την κοινωνία, την πόλη του Βόλου και το περιβάλλον» είπε ο δήμαρχος Βόλου.

Σύμφωνα με τα gegonota.news που επικοινώνησαν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο Δημήτρης Κουρέτας αρνήθηκε ότι δόθηκε εντολή από τον ίδιο για την ταφή των ψαριών μέσα στον χείμαρρο και άφησε υπαινιγμούς για προβοκάτσια από τον Αχιλλέα Μπέο.


Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, κατόπιν επικοινωνίας με τον κ. Κουρέτα, κάλεσε τον εργολάβο της Περιφέρειας να ενημερώσει για το τι ακριβώς συνέβη.

Η ίδια επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι τα νεκρά ψάρια που μαζεύονται από την θάλασσα και τον Ξηριά μεταφέρονται στην προβλήτα 1 του λιμανιού στην Μπουρμπουλήθρα, όπου φορτώνονται σε κοντέϊνερ και οδηγούνται στην εταιρεία ΛΑΒΥΣ της Λάρισας για καύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου