Σάββατο, Αυγούστου 24, 2024

Φλαμένγκο – Ολυμπιακός: Η ώρα και το κανάλι του τελικού στο Διηπειρωτικό Νέων Στο θρυλικό «Μαρακανά», η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού διεκδικεί το Διηπειρωτικό κόντρα στη Φλαμένγκο.


UEFA | CONMEBOL

 


Η Φλαμένγκο θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο «Μαρακανά», στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το Σάββατο (24/8), για το Διηπειρωτικό Κύπελλο των Νέων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον τρίτο τελικό όσον αφορά στο Διηπειρωτικό Κύπελλο Νέων, σύμφωνα με την UEFA. Το πρώτο, το 2022, το κατέκτησε η κάτοχος του UEFA Youth League, Μπενφίκα, εναντίον της Πενιαρόλ στο «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο ενώ, πέρσι, τη νίκη πήρε η πρωταθλήτρια του Copa Libertadores 2023, Μπόκα Τζούνιορς, επικρατώντας της AZ Άλκμααρ στα πέναλτι στο «Λα Μπομπονέρα» του Μπουένος Άιρες.


Ο αγώνας της Φλαμένγκο και του Ολυμπιακού για τον τελικό του Διηπειρωτικού Νέων θα μεταδοθεί, σε απευθείας σύνδεση με το «Μαρακανά», από τη συχνότητα του MEGA στις 22:00.
Η πορεία της Φλαμένγκο και του Ολυμπιακού

Μάλιστα, η Φλαμένγκο νίκησε την Μπόκα Τζούνιορς στο «Μαλντονάντο» της Ουρουγουάης, τον Μάρτιο, και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στο Copa Libertadores Νέων – η μόνη ομάδα στις οκτώ διοργανώσεις του τουρνουά που επικράτησε σε όλα τα παιχνίδια της μέσα σε 90 λεπτά. Έτσι, ο τελικός του Διηπειρωτικού Κυπέλλου Νέων γίνεται στη Βραζιλία και σε ένα ακόμη διάσημο γήπεδο, που δεν είναι άλλο από το «Μαρακανά».

Πάντως, η κατάκτηση του UEFA Youth League από τον Ολυμπιακό, τον περασμένο Απρίλιο, έδωσε στην Ελλάδα το πρώτο ευρωπαϊκό διασυλλογικό τρόπαιο στην ιστορία της – κάτι που επανέλαβαν, λίγες εβδομάδες αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» στον τελικό του UEFA Europa Conference League.







Έχοντας περάσει από το μονοπάτι των πρωταθλητών και στη συνέχεια έχοντας αποκλείσει στα πέναλτι τόσο την Ίντερ όσο και τη Λανς, η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού επικράτησε με 3-1 της Μπάγερν Μονάχου στην προημιτελική φάση του UEFA Youth League. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ναντ στα ημιτελικά μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι. Στον τελικό της διοργάνωσης, που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Μίλαν με 3-0.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου